Tips tegen muizen op kantoor

Muizen op kantoor zijn natuurlijk erg vervelend. Echter komen muizen op kantoor best vaak voor. Zeker nu het buiten weer wat kouder wordt, gaan muizen op zoek naar een schuilplek in kantoor. Ongedierte kunnen echter voor veel overlast zorgen. Zo kunnen muizen veel schade aanrichten door te gaan knagen aan bijvoorbeeld snoeren en meubilair. Dit wilt u natuurlijk het liefst voorkomen. Daarom geven wij u een aantal handige tips tegen muizen op kantoor.


Kenmerken muizen op kantoor

Muizen laten zich niet graag zien en de kans is dan ook klein dat u een muis zult zien op kantoor. Echter betekent dit niet dat u geen last heeft van muizen op kantoor. Een aantal kenmerken waaraan u kunt zien dat u last heeft van muizen op kantoor zijn:
  • Knaagschade
  • Aangevreten papier
  • Uitwerpselen
Wanneer u merkt dat u last heeft van muizen op kantoor is het belangrijk om hier direct iets aan te doen. Muizen planten zich snel voort en kunnen veel schade aanrichten. Het laatste wat u wilt is een muizenplaag op kantoor. 


Muizen op kantoor voorkomen

Het bestrijden van muizen op kantoor kan erg lastig zijn. Het is dan ook belangrijk dat u voorkomt dat u last krijgt van muizen op kantoor. Er zijn een aantal maatregelen die u kunt nemen om te voorkomen dat muizen uw kantoor overnemen. 

Zorg er bijvoorbeeld voor dat de prullenbak regelmatig geleegd wordt. Daarnaast is een schone werkplek erg belangrijk. Daarom kunt u dus beter niet eten achter uw bureau. Ook het laten staan van de vuile vaat is niet slim. Muizen kunnen namelijk goed ruiken en komen op de geur van etensresten af.  

Zorg er daarnaast voor dat de afvalbakken goed afgesloten zijn. Niet alleen de afvalbak in de kantine, maar ook de oud papier bak. Ook het regelmatig controleren van keukenkastjes kan een muizenplaag op kantoor voorkomen. 


Ongediertebestrijding

Wanneer u daadwerkelijk last heeft van een muizenplaag op kantoor kunt u beter een expert in ongediertebestrijding inschakelen. Zij weten precies wat ze moeten doen en zorgen er voor dat uw kantoor binnen de kortste keren weer helemaal muisvrij is!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt