Tips over inkt cartridges

Voor een inkt cartridge geldt als je deze kunt navullen dat dat scheelt in de mate hoe lang u deze kunt gebruiken en in de kosten. Bovendien is het goed voor het milieu wanneer u compatible cartridges aanschaft.
 

Tips voor inkt cartridges

De volgende tips staan voor u onder elkaar om uw cartridge zo goed en lang mogelijk te kunnen gebruiken en bewaren:
  1. Wanneer u een cartridge wil laten bijvullen en deze dus uit de printer wilt halen, kijk dan bij het uitnemen van de cartridge uit dat u niet de printkop of de printplaat aanraakt met uw handen. Laat ook de cartridge niet te lang naast of uit de printer staan, de inkt kan dan uitdrogen met als gevolg dat deze de inkt niet meer goed kan doorlaten.
  2. Bewaar een reserve cartridge afgesloten. Het liefst in een zakje dat geseald wordt.
  3. Reinig de cartridge niet zelf, dit wordt gedaan bij het navullen.
  4. De houdbaarheid van een cartridge hangt ervan af hoe u deze behandelt. Wacht niet te lang met het vervangen en navullen van de cartridge. Wanneer u wacht tot alle inkt op is kan de printkop verbanden omdat deze niet meer kan worden afgekoeld met de inkt. Voorkom dit door op tijd de cartridge te vervangen om te voorkomen dat de cartridge niet meer bruikbaar is.
  5. Kijk goed welk type cartridge bij uw printer past. U kunt hiervoor de cartridgeselector gebruiken.
  6. Overweeg bovendien welk cartridge u wilt gebruiken, de verschillen lopen uiteen qua kosten, houdbaarheid e.d. 
Voor overige informatie en de aanschaf van cartridges kunt u terecht bij de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt. Gebruik onze postcodezoeker om uw kantoorvakhandel te vinden.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt