Tips kantoorinrichting

Het kan erg lastig zijn om een kantoor in te richten. De kantoorinrichting is echter wel heel belangrijk. Een praktisch en mooi ingericht kantoor heeft een hoge arbeidsproductiviteit tot gevolg en zorgt daarnaast voor zeer tevreden medewerkers. Wanneer de kantoorinrichting goed op elkaar afgestemd is, heeft dit het beste resultaat voor een bedrijf. Wij geven u tips over het creëren van een goede kantoorinrichting. 


Praktisch inrichten

Een praktische kantoorinrichting is wel zo handig. Hierbij moet u met een aantal dingen rekening houden. Denk bijvoorbeeld aan de afstand tussen de de bureaus en de printer en het kopieerapparaat. U wilt natuurlijk geen kilometers lopen om bij de printer aan te komen. 

Om uw kantoor praktisch in te richten kunt u het beste een plan maken voor de beste inrichting.


Goede verlichting

Goede verlichting is een belangrijk onderdeel van de kantoorinrichting. Iedere werkplek in het kantoor moet goed verlicht zijn. Hierbij is de keuze van het licht heel belangrijk. Het licht moet namelijk niet zorgen voor vervelende schaduwen, maar mag ook de ogen niet irriteren wanneer je aan het werk bent. Houd ook rekening met de levensduur van de verlichting en de milieuvriendelijkheid

Ergonomische stoelen
Bij de kantoorinrichting zijn ergonomische hulpmiddelen ook erg belangrijk. Denk bijvoorbeeld aan een ergonomische bureaustoel. Een goede houding is namelijk erg belangrijk. Door middel van een ergonomische bureaustoel kunt u rugklachten voorkomen. Daarom is een ergonomische bureaustoel vooral bij zittende beroepen erg van belang.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt