Tips voor inrichten werkplek

Wilt u uw werkplek efficiënt en netjes inrichten, dan hebben wij handige tips voor het inrichten van uw werkplek. Wanneer u uw werkplek gaat inrichten moet u met een aantal dingen rekening houden. Daarom hebben wij een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet voor het inrichten van uw werkplek. 
 

Vermijd kantoortuinen

Kantoortuinen zouden moeten zorgen voor een betere communicatie onder collega's en zouden het teamgevoel moeten verbeteren. Echter is vaak het tegendeel waar. Kantoortuinen zijn vaak erg lawaaierig, wat niet goed is voor de concentratie. Tevens is er een gebrek aan privacy in kantoortuinen, iets waar veel mensen toch wel waarde aan hechten, ook op het werk.

Medewerkers die een eigen ruimte of kantoor hebben, zijn meer tevreden met hun werkomgeving en presteren beter op kantoor. Echter is het in kantoortuinen ook mogelijk om afgeschermde ruimtes te creëren. Dit is dan ook vaak een aanrader.
 

Planten

Planten hebben een rustgevend effect op mensen. Plaats dus planten in of rondom uw werkplek. Zo kunt u ontspannen werken en zult u merken dat u zich beter kunt concentreren. Daar komt bij dat planten wat doen met de zuurstof in de lucht, dit is een stuk gezonder. Niemand werkt graag op een muffe werkplek.
 

Opgeruimd staat netjes

In een opgeruimde werkplek presteren mensen beter. Zorg er dus voor dat uw werkplek netjes is. Berg belangrijke documenten netjes op zodat u deze weer snel terug kunt vinden. Hiervoor kunt u gebruik maken van handige producten om uw spullen op te bergen. Denk hierbij aan opbergsystemen, mappen, ordners en ringbanden
 

Beeldschermen

Bij het inrichten van een goede werkplek hoort ook een goede afstand tussen de werkplek en het beeldscherm. Afhankelijk van de tekengrootte is deze afstand gemiddeld 60 tot 70 centimeter. Voor sommige werkplekken en werkzaamheden wordt aangeraden om met twee beeldschermen te werken. 

Daarnaast is een goed contrast tussen het beeldscherm, de werkplek en de omgeving erg belangrijk. Voorkom bijvoorbeeld hinderlijke reflecties van de zon. 

Op zoek naar verschillende kantoorartikelen voor de inrichting van uw werkplek? Ga dan naar uw plaatselijke kantoorvakhandel voor advies en kantoorartikelen. U kunt deze vinden via onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt