Tips voor goedkoop printen

Tips om goedkoop te printen zijn uiteenlopend en het hangt van een aantal factoren af. Wanneer u een printer thuis heeft scheelt dit natuurlijk al een hoop. Een printer is een investering, maar tegenwoordig zijn ze niet meer zo duur. Een printer thuis is erg gemakkelijk. Denk aan de documenten die uitgeprint kunnen worden, concertkaarten, die mooie vakantiefoto of bijvoorbeeld huiswerk van de kinderen. In plaats van naar een kantoorwinkel of supermarkt te gaan is het thuis zo gepiept.
 

Tips om goedkoop te printen

Denk eens aan de volgende tips extra goedkoop uit te zijn en te besparen op printkosten.
  • Bij grotere printopdrachten kan het veel schelen om dubbelzijdig te printen. Zo bespaart u papier. Dit is ook beter voor het milieu.
  • Bedenk voordat u print of het echt nodig is om te printen.
  • Dubbelcheck het document op eventuele spelfouten e.d. om verkeerd en dus onnodig meer af te drukken te voorkomen.
  • Druk niet onnodig in kleur af. Vaak is het voldoende om iets in zwart/wit af te drukken, bijvoorbeeld bij tickets voor een festival.
  • Vergelijk kwaliteit en kwantiteit van print papier.
  • Bekijk waar en hoe u kunt besparen of cartridges en toners. Er bestaan namelijk ook herbruikbare cartridges en daarmee bespaart u de kosten steeds een nieuwe cartridge te kopen.

Toners of cartridges?

Als u nog geen printer heeft, kijk dan of u met toners kan gaan werken. Deze gaan langer mee en zo kunt u dus met een toner meer printen. Er zijn nog meer verschillen tussen cartridges en toners. Zo is het printresultaat van toners vaak van hogere kwaliteit. Daarnaast bespaart u niet alleen kosten wanneer u kiest voor toners, maar ook tijd. Het printen met toners gaat namelijk veel sneller dan het printen met gewone cartridges!

Voor meer bespaar tips, printpapier, cartridges en nog veel meer kunt u terecht bij uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel. Deze vindt u met de postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt