Tips voor een fitte werkdag op kantoor

We weten allemaal dat het niet goed is om de hele dag te zitten. Veel zitten kan leiden tot overgewicht en diabetes. Ondanks dat we dit weten, kunnen we vaak niet anders. Vooral niet als u een kantoorbaan heeft. Wel geven we u graag wat tips om een fitte werkdag op kantoor mee te maken. 

Zo zijn wat algemene tips dat u moet zorgen in ieder geval buiten kantoor voldoende beweging te hebben. Gaat u bijvoorbeeld met de auto naar uw werk? Kijk dan eens of u niet beter de fiets kunt pakken, zo heeft u ‘s ochtends al beweging gehad voor de werkdag begint en ook nog eens een frisse neus gehaald. Het is niet voor iedereen mogelijk om met de fiets naar het werk te gaan, maar wanneer u deze mogelijkheid heeft is het verstandig om dit eens te proberen. 
 

Beweging op kantoor

Het is lastig om beweging op kantoor te realiseren, maar niet onmogelijk. Zo kunt u voor beweging op kantoor zorgen door bijvoorbeeld actiever met uw collega’s te communiceren. Wellicht geeft u afspraken of taken door via skype of email, maar waarom loopt u niet even naar ze toe? Dit is vaak een stuk gemakkelijker communiceren en daarbij loopt u weer even. Dit is goed voor de doorbloeding van uw lichaam. 
 

Telefoneren

Verder hebben veel kantoren nog altijd een vaste telefoon met een ouderwetse draad. Wij raden aan om ervoor te zorgen dat u een telefoon heeft zonder draad, het liefst zelfs een headset. Wanneer u iemand aan de lijn heeft, kunt u even een rondje door het kantoor lopen. IJsbeer wat rond wanneer u aan de telefoon zit, dit is een stuk beter voor u. 
 

Staand vergaderen

Verder is er wat nieuws in de kantoorwereld, staand vergaderen. In plaats van met zijn allen rond een tafel te zitten en vergaderen, kunt u nu ook staand vergaderen. Een stuk gezonder en daar komt bij dat uit onderzoek blijkt dat staand vergaderen korter duurt dan zittend vergaderen. En dat is positief nieuws, want hoe sneller die vergadering voorbij is, hoe beter!

Gebruik bovenstaande tips voor een fitte werkdag op kantoor. Ook kunt u verschillende kantoorartikelen gebruiken om fitter te blijven op de werkvloer. Voor meer informatie over kantoorartikelen kunt u terecht bij een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt