Ik wil goed voorbereid zijn op een eventuele brand. Wat heb ik nodig?

De volgende facilitaire kantoorartikelen kunnen levens redden bij het uitbreken van brand


Rookmelder

De meeste slachtoffers bij brand vallen door het inademen van rook. De rook bevat veel giftige gassen waardoor het slachtoffer snel bewusteloos raakt. Rookmelders zijn dan ook van levensbelang. 


Brandblusser

Een beginnende brand thuis of op kantoor kan vaak zelf geblust worden. Gebruik voor het blussen water, een brandblusser of branddeken. Begin alleen met blussen als u zeker weet dat u zonder gevaar de ruimte of het pand kunt verlaten. Lukt het niet, stop dan met blussen en breng uzelf en anderen in veiligheid. Een blusdeken is gemaakt van materiaal dat zeer moeilijk brandt. Een blusdeken is goed bruikbaar voor het doven van brandende kleding, brand in een tv of prullenbak of bij vlam in de pan.

Let op! Gebruik voor brandend vet of olie altijd een brandblusser of blusdeken, nooit water! Laat uw blusser elke twee jaar controleren. 


Verbandtrommel

Zorg dat u een verbandtrommel bij de hand heeft. Hierin zitten pleisters, rolletjes verband, jodium en andere eerste hulp-benodigdheden. Verbandtrommels zijn verkrijgbaar in verschillende formaten (basis, tot 25 werknemers en vanaf 25 werknemers).

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt