Tips beter plannen op het werk

Bent u niet zo goed in plannen? Goed kunnen plannen is een handige en belangrijke eigenschap. Planmatig werken is namelijk een veelgevraagde eis bij bedrijven. Mensen die goed kunnen plannen houden namelijk eenvoudig overzicht en weten precies wanneer wat gedaan moet worden. Wanneer u niet zo goed bent in plannen, kunt u dit wel eenvoudig leren. Wij geven u handige tips om beter te leren plannen op het werk. 


Stel prioriteiten

Het stellen van prioriteiten is erg belangrijk wanneer u beter wilt kunnen plannen op het werk. Probeer je werk eens te plannen volgens belangrijkheid. Zo wordt u niet plotseling geconfronteerd met een belangrijke deadline, die u niet gaat halen. Maak een handige to-do list voor jezelf op basis van belangrijk werk en minder belangrijk werk. Zo vergeet u nooit meer een belangrijke deadline en leert u gemakkelijk beter plannen op het werk!


Haalbare doelen stellen

Wanneer u beter wilt plannen op het werk is het belangrijk om haalbare doelen te stellen. Zorg dus voor een realistische planning. Probeer zo goed mogelijk in te schatten hoe lang u ergens mee bezig bent en plan dit handig in. Door haalbare doelen in te plannen zult u al snel merken dat u werk al voor de afgesproken deadline af kunt hebben. 


Ruim op

Zorg voor een opgeruimde werkplek. Een slecht opgeruimd bureau kan u heel wat tijd doen verliezen. Zorg op je planning voor een momentje om uw bureau op te ruimen. Dit kunt u het beste inplannen aan het einde van de dag. Wanneer uw bureau opgeruimd is zult u merken dat u beter en sneller werk verricht! Een handige manier dus om te plannen op het werk. 


Doe het niet alleen

Ook al kunt u nog zo goed plannen, soms heeft u gewoonweg teveel werk. Het is dan ook belangrijk om werk weg te kunnen geven en af en toe ook nee te zeggen. Zorg voor een goede communicatie om misverstanden te voorkomen. Aarzel ook vooral niet om hulp in te schakelen, wanneer u merkt dat u er even niet uitkomt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt