Hoe kan ik tekst corrigeren?

Het komt bij iedereen wel eens voor dat u iets schrijft en dat dit gecorrigeerd moet worden. Het kan ook zijn dat u een document overleest en tegen typ- of schrijffouten aanloopt. Dit is geen probleem, want u kunt de tekst vaak snel en gemakkelijk corrigeren. Maar hoe doet u dat, tekst corrigeren? 
 

Middelen om tekst te corrigeren

Er zijn verschillende correctiemiddelen waarmee u teksten kunt corrigeren. Denk bijvoorbeeld aan frixion pennen, inktwissers en correctierollers. Frixion pennen zijn uitgumbaar en met behulp van een inktwisser kunt u inkt van vulpuennen weer gemakkelijk van het papier wissen. Een correctieroller zorgt er voor dat u hele zinnen of woorden snel en gemakkelijk kunt uitwissen of afdekken. Bij sommige correctierollers kunt u er direct weer overheen schrijven. 
 

Teksten corrigeren van anderen
 

Het kan ook zijn dat u teksten moet corrigeren die niet door u, maar door anderen geschreven zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld ook aan nakijken op scholen. Wanneer u teksten van anderen corrigeert, is het gemakkelijk om een kleurenpen te gebruiken. Met behulp van de kleurenpen kunt u fouten in de tekst gemakkelijk aangeven. Met rood kunt u fouten corrigeren en met groen kunt u bijvoorbeeld bepaalde opmerkingen bij de tekst schrijven.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt