De teamspirit verbeteren met grappen op het werk

Het begin van een nieuwe week. Na een heel weekend te hebben uitgerust, is het maandagochtend weer gewoon tijd om aan het werk te gaan. Met een strakke weekplanning weet u precies wat u moet doen. Maar waarom zo serieus? Om de nieuwe week goed in te luiden en een lange dag wat gezelliger te maken, is een grapje op zijn tijd zeker leuk. Grappen op het werk zorgen voor een goede teamspirit en geeft u de kans uw collega’s beter te leren kennen. 
 

De onderlinge werksfeer verbeteren

Teamspirit is ontzettend belangrijk voor een gezellig en goed functionerend team. Is de onderlinge sfeer op kantoor goed, dan werkt men doorgaans productiever en sneller. Deadlines worden eerder gehaald en men is bereid om wat extra’s te doen. Humor op kantoor helpt een handje om de onderlinge sfeer te verbeteren en de teamspirit naar een hoger niveau te tillen. Hoe pakt u dat aan?

Grappen op kantoor zijn er in alle soorten en maten. Waarom wachten tot het 1 april is om grappen op het werk uit te halen wanneer maandagochtend ideaal is voor leuke kantoor geintjes. Grappen uithalen begint bij het verzinnen van originele dingen. Belangrijk is ook om zeker te weten dat uw grap in goede aarde komt. Waar de ene grap succesvol is bij uw collega, zal diezelfde grap wellicht niet bevallen bij uw leidinggevende. Zoek het goed uit en speel het luchtig.
 

De leukste grappen voor op het werk

Er zijn volop kantoorartikelen aanwezig, waar leuke grappen mee uitgehaald kunnen worden. Zo staat een bureau vol met leuke snufjes, zoals een toetsenbord, computerscherm, iPad of muis. Ook stekkers en opladers zijn ideale hulpmiddelen voor het uithalen van een grap. Een populaire grap is het strooien van tuinkers-zaadjes in een toetsenbord, waardoor uw collega na het weekend verrast wordt door een bloeiend veld. Ga aan de slag met een schaar, perforator of nietmachine en plak de boel eens onder met post-its. Ook de muis is een makkelijk doelwit. Met memoblaadjes en schriftpapier zorgt u voor een grappig detail onder de muis. 

De teamspirit verbeteren en met uw collega’s grappen op het werk draagt bij aan een goede sfeer. Door in het weekend inspiratie op te doen, kunt u maandagochtend snel aan de slag en begint uw week goed. 

Meer informatie over werken op kantoor of professioneel advies over kantoorzaken of kantoorartikelen? Gebruik dan onze postcodezoeker en vind een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt