Stress op het werk verminderen

Stress op het werk, daar hebben we eigenlijk allemaal wel eens mee te maken. Strakke deadlines en planningen die nageleefd moeten worden, en dit zorgt voor stress. Maar hoe kunt u stress op het werk verminderen of beter nog, voorkomen? DeKantoorvakhandel geeft u graag tips om stress op het werk tegen te gaan.
 

Tips tegen stress

Tot over uw oren in het werk zitten is vaak een garantie voor stress. Hoe meer opdrachten en dingen uw kant op komen, hoe sneller dit resulteert in stressvolle situaties. Want welke deadline heeft nou voorrang en welke opdracht moet u de prioriteit geven? Wij geven u graag tips tegen stress op het werk.
 

Plannen

Allereerst is het belangrijk om goed te plannen en het overzicht te bewaren. Wanneer u maar opdrachten aan blijft nemen, ziet u op een gegeven moment door de bomen het bos niet meer. Zorg daarom voor een goede planning zodat u precies weet waar u aan toe bent. Neem alle deadlines en opdrachten hier in mee en zorg dat u hier tijdig mee start. Zo weet u precies wanneer wat af moet zijn.
 

Durf ‘Nee’ te zeggen

Nee is het toverwoord. Het is misschien wat hard, maar om het overzicht goed te behouden en deadlines te kunnen halen zult u zo af en toe ’nee’ moeten zeggen tegen collega’s. U kunt geen werk blijven aannemen terwijl u eigenlijk al teveel hebt. Kom daarom voor uzelf op en voorkom teleurstellingen door deadlines niet te halen. Geef vooraf aan dat u het te druk heeft en geef eventueel een alternatieve datum of tijd wanneer u het wel af kunt hebben. Het is voor uw collega’s ook goed dat zij weten dat u het druk heeft voor sommige opdrachten. 
 

Handige kantoorartikelen

Verder zijn er behoorlijk wat handige kantoorartikelen die u kunnen helpen in stressvolle situaties. Om het overzicht te bewaren is een weekkalender of weekagenda erg belangrijk, maar ook notitieboeken en to-do-lists zijn een must. Er zijn behoorlijk wat handige kantoorartikelen die u kunnen helpen met plannen en het bewaren van overzicht. Dit allemaal om stress op het werk te vermijden. 

Wilt u ook handige kantoorartikelen voor uw werk? Vind dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt dankzij onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt