Soorten schrijfmachine en typemachine linten

Schrijfmachinelinten zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ze worden gebruikt bij schrijfmachines. Schrijfmachines worden ook wel typemachines genoemd. Voor de rol langs loopt een inktlint. Deze lint wordt van links naar rechts op een spoel gewonden. Na aanslag van iedere letter, verschuift de inktlint. Het lint wordt meestal automatisch omgekeerd aan het einde. Alleen bij oudere schrijfmachines dient u ze zelf om te draaien. 
 

Kleur typemachine lint

Er bestaan verschillende kleuren voor schrijfmachinelinten. De meeste gebruikte kleur is zwart. Omdat zwart toch wel de meest gebruikte kleur is bij het typen van letters. Er bestaan ook schrijfmachinelinten in twee verschillende kleuren. Zo kan er in verschillende kleuren geschreven worden. Dit wordt over het algemeen veel gedaan bij hoofdletters. Deze werden vroeger voornamelijk in het rood geschreven. Er bestaan linten in zwart/rood (meest gebruikte), rood/violet of rood/blauw machinelint. De kleur paars is tegenwoordig ook verkrijgbaar als enkelvoudige kleur. 
 

Dubbelspoellinten

Er bestaan enkele spoellinten, maar ook dubbelspoellinten. Eigenlijk zegt het woord het al, deze spoel bestaat uit twee delen. Het bevat een lege spoel en een volle spoel. Het lint gaat van de volle naar de lege spoel. 
 

Correctable machinelinten

Correctable machinelinten, ander woord voor correctie machinelinten, zijn linten die een letter kunnen overschrijven door middel van een witte substantie. Het zorgt ervoor dat fouten die gemaakt worden tijdens het typen, veranderd kunnen worden. De fout blijft wel zichtbaar en wordt erger als u een kopie wilt maken. Tegenwoordig bestaan er ook zwarte correctielinten. 

Heeft u schrijfmachinelinten nodig?  Zoek nu de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt met onze postcodezoeker en haal daar uw benodigde type machine lint.  

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt