Sinterklaas lootjes trekken op kantoor

Een teambuildingsactiviteit voor de feestmaanden? Dat begint met Sinterklaas lootjes trekken! Sinterklaas is dan misschien wel een kinderfeest; voor volwassenen is het ook een feest dat voor blije gezichten zorgt. Het geeft een doorsnee werkdag, in de donkere maand december, in ieder geval een leuke sfeer! Zeker voor kantoormedewerkers doet zo’n Sinterklaasviering veel goeds. Normaal zit u op kantoor de gehele dag achter uw bureau en wordt dit zittende werk opgevolgd door andere zittende activiteiten, zoals deelnemen aan lange vergaderingen of andere formele gesprekken voeren. Overtuigd van het goede Sinterklaasfeest? Sinterklaas lootjes trekken dan maar!
 

Wel of geen surprise? 

Niet iedereen is even creatief, dus het maken van een surprise voor Sinterklaas is misschien niet voor ieder team weggelegd. Ook wanneer u op een afdeling werkt, waar u lang niet iedereen goed persoonlijk kent, is een surprise maken niet erg handig. Toch kunt u na het Sinterklaas lootjes trekken een leuke surprisemiddag of –avond houden. Wat u bijvoorbeeld kunt doen, is:
  • Laat iedereen zich aanmelden op lootjestrekken.nl. Zo kunt u eenvoudig digitaal de Sinterklaas lootjes trekken. Lootjes raken niet kwijt en als iemand de ander niet goed kent, kan hij of zij via de site vragen aan diegene stellen. Ook handig voor het gedicht.
  • Laat iedereen één, twee of drie cadeaus van een gelijk tarief kopen. Houd het gewoon bij standaard cadeaus, die leuk en praktisch zijn in gebruik, zoals pennen, etuis of fotoalbums, of kies voor een mooie fles wijn. Leg alle cadeaus op één stapel en laat alle collega’s dobbelen voor de cadeaus. Bij één mag iemand bijvoorbeeld een cadeau pakken en bij twee moet iemand een cadeau met een ander wisselen.
 

Aankleding 

Zorg voor een gezellige sfeer tijdens het ‘Sinterklaasfeest’. Zorg bijvoorbeeld voor Sinterklaassnoepgoed, zoals pepernoten, speculaasjes en chocolade Sinterklaasjes en pietjes. Is het bij u op kantoor niet erg formeel? Dan kan het leuk zijn om iemand, van bijvoorbeeld een andere afdeling, Sinterklaas of Zwarte Piet te laten spelen. 

Na het Sinterklaasfeest is het team in ieder geval hechter, gemotiveerder en wordt de sfeer in december stukken warmer en gezelliger! Meer kantoorartikelen nodig voor de decembermaand? Denk bijvoorbeeld aan facilitaire artikelen etc. Neem dan contact op met een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt