Printer herkent cartridge niet

Wanneer de printer de cartridge niet herkent, kunnen er een aantal zaken aan de hand zijn. Bekijk van te voren even of het een printer probleem is of een herkenningsprobleem. Wanneer de cartridge niet door de printer herkent wordt, heeft u wellicht al een en ander geprobeerd om het probleem op te lossen. Het is belangrijk om alle problemen uit te sluiten en daarom wordt er voor de volledigheid aangeraden alle stappen uit te voeren.
 

Stappen plan wanneer printer cartridge niet herkent

  1. Zit de juiste cartridge met het juiste artikelnummer in de printer? Check dit voor de zekerheid. Het kan onverhoopt gebeuren dat er een verkeerde cartridge is geleverd.
  2. Daarop volgend, controleert u ook of de cartridge in de printer past. Is de cartridge geschikt voor uw printer?
  3. Zorg dat alle stickers en plastic beschermstukjes van de cartridge zijn verwijderd.
  4. Zorg ervoor dat de cartridge op de juiste plek is geïnstalleerd. Zwarte kleur cartridge moet ergens anders worden geïnstalleerd dan gekleurde namelijk.
  5. Verwijder eventueel vuil/stop van de printkop van de cartridge (als die deze bevat) en kijk of er contact wordt gemaakt met de printer.
  6. Bent u wel de juiste cartridge aan het controleren? Wellicht is een andere cartridge leeg of geeft een andere cartridge problemen.

Wanneer dit niet werkt, installeer dan de cartridge nogmaals opnieuw zoals u dat de eerste keer heeft gedaan.

Op zoek naar meer informatie over cartridges, type cartridges of printers? U kunt bij uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel terecht, deze vindt u via de postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt