Presteren onder druk

Te veel te doen en te weinig tijd? Behoefte aan rust en overzicht? Het is een bekend probleem: deadlines halen. Stress op het werk komt doorgaans door strakke deadlines en opdrachten die binnen no time gehaald moeten worden. Omgaan met een deadline gaat 9 van de 10 keer goed, maar er komt altijd wel een keer dat de opdracht (net) niet op tijd af is. Hoe voorkomt u dat u in het vervolg weer extra tijd nodig heeft of uren thuis aan het werk bent? 
 

Organiseren is een talent

Een goede organisatie is key voor het behalen van deadlines. Gaat u niet geordend te werk en ligt alles door elkaar, dan is overzicht houden lastig. Presteren onder druk doet iedereen. Veel organisaties hebben te maken met tussentijdse opdrachten en grote klanten die snel wat moeten hebben; daar moet goed op ingespeeld worden. Belangrijk daarin is om wel te weten wat u kunt en wat niet. Teveel hooi op uw vork nemen is nergens goed voor. Kwaliteit is nog altijd het belangrijkste. Raffelt u de opdracht snel af, dan kost het dubbel zoveel tijd om uiteindelijk de deadline te halen. 

Goed organiseren begint bij een handige aanpak. Gebruik de juiste ICT-accessoires om alles snel en veilig op te bergen. USB-sticks, recordable cd’s en tablets maken het makkelijk om een strakke planning bij te houden en uw gedane zaken veilig op te slaan. 
 

Stok achter de deur

Weet u van uzelf dat u niet echt een organisatietalent bent, dan kan het handig zijn om een hulplijn in te schakelen. Om toch een deadline te halen en te presteren onder druk, zou u tussentijds mini-deadlines kunnen instellen. Omgaan met stress op het werk wordt zo een stuk eenvoudiger. Spreek met anderen af dat u een deel van de opdracht al wat eerder oplevert, zodat u niet alles op het laatste moment hoeft te doen. 

Omgaan met werkdruk en presteren onder strakke deadlines: het is niet voor iedereen weggelegd. Toch kunt u leren om beter te timen en opdrachten wel op tijd af te krijgen. Wees bewust van de tijd die u heeft en speel daar op in. En met de juiste kantoorartikelen en handige snufjes, wordt het inplannen van een deadline nóg eenvoudiger. 

Meer informatie over kantoorartikelen of professioneel advies nodig over bepaalde zaken op kantoor? Vind dan een verkooppunt bij u in de buurt dankzij onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt