Hoe breng ik mijn planning duidelijk in beeld?

Wilt u uw planning duidelijk in beeld krijgen? Dan zijn er een aantal dingen waar u rekening mee moet houden. Dé Kantoorvakhandel geeft u handige tips voor het maken van een duidelijke en overzichtelijke planning. Zo weet iedereen waar zij aan toe is en zullen er geen misverstanden rondom de planning ontstaan. 


Handig plannen

Uw planning duidelijk in beeld brengen is een belangrijk iets. Hieronder beschrijven wij een aantal handige hulpmiddelen voor het duidelijk in beeld brengen van uw planning. 


Planbord

Voor rijscholen, hotels, zorginstellingen, makelaars en verhuurbedrijven, maar ook voor gezinnen is het erg handig als iedereen snel kan zien wat de planning van de dag, week of maand is. Een planbord maakt dat mogelijk.

Een planbord is een bord met insteekvakken. Met indexelementen (om activiteiten op te noteren), tijdstroken (om dag en tijd op aan te geven) en gekleurde insteekkaarten (wie doet wat?) maakt u de planning in één oogopslag aan iedereen duidelijk. Eventuele aanpassingenzijn makkelijk aan te brengen, zonder de hele planning overhoop te gooien. Zo krijgt u uw planning duidelijk in beeld behoudt u het overzicht. Werkt u in een klein team? Geef elke collega dan een aparte kleur insteekkaart. 


Agenda

Wanneer u werkt met vaste tijden en de planning niet vaak veranderd kunt u kiezen voor een groepsagenda. Dit zijn agenda's met meerdere kolommen voor diverse collega's. Zo heeft u snel het overzicht wie wanneer nog tijd heeft voor afspraken. 


Glasbord

Wilt u uw planning graag betrekken bij uw werkomgeving? Kies dan voor een trendy glasbord waar u uw planning op kunt noteren. Deze manier om uw planning duidelijk in beeld te brengen werkt goed als u voor uzelf werkt. Hang het glasbord op een plek waar uw oog geregeld valt, zodat u geen afspraken vergeet. Neem een glasbord dat groot genoeg is, zodat u ook uw To-Do takenlijst op het glasbord kunt schrijven. Let er op of het glasbord een magnetische achterlijst heeft, zodat u ook uw belangrijke documenten er op kunt bewaren. 

 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt