A5 papier: een veelzijdig formaat

Veel bedrijven en organisaties gebruiken allerlei papierformaten op kantoor, zonder eigenlijk precies te weten welk formaat voor welke doeleinden geschikt zijn, en welke afmetingen de verschillende soorten papier hebben. Hoe groot is papierformaat A5 bijvoorbeeld? Het principe van papierformate is eigenlijk vrij eenvoudig. A0 papier is het grootste formaat en A8 papier is het kleinste formaat. De grootte van het papierformaat wordt steeds gehalveerd, naarmate het getal omhooggaat. A5 formaat is dus de helft van A4 formaat, terwijl A2 formaat weer vier keer zo groot is als A4 formaat. Best eenvoudig, toch?


A5 formaat: populair op kantoor

A4 formaat is verreweg het meest populaire en meest gebruikte formaat. Toch zijn de afmetingen van A5 papier ook gewild op kantoor. A5 papier is namelijk erg geschikt voor briefpapier, een A5 compliment card en een A5 ansichtkaart. Ook vallen A5 folders en A5 brochures erg in de smaak bij veel bedrijven en klanten. Flyers worden verreweg het meest gedrukt op A5 formaat. Het is strak, informatief en gemakkelijk uit te delen en op te bergen. 

Het is natuurlijk van belang dat de informatievoorziening zowel binnen als buiten het bedrijf vlekkeloos verloopt. Het gaat in eerste instantie natuurlijk om de inhoud, maar het is ook van groot belang dat die inhoud goed verpakt is. Een brochure op A2 formaat, een agenda op A3 formaat en een brainstorm papier op A5 formaat zijn keuzes die naar alle waarschijnlijkheid niet goed uitpakken. Zorg er dus voor dat u de juiste afmetingen aan de juiste doeleinden knoopt!


De afmetingen van A5 papier

Het is dus van belang dat u goed nadenkt over wat u wilt drukken en op welk formaat u dit wilt drukken. Hoe groot is papierformaat A5 nu precies? Ter illustratie: een A5 papierformaat kent een afmeting van 148 x 210 mm en is dus de helft van een A4 formaat. U kunt dit formaat zelf printen, maar u kunt ook eenvoudig flyers of brochures laten drukken bij een drukker in uw omgeving. Vaak is dit de volgende dag al geleverd.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt