Papierformaat A3: onmisbaar voor uw bedrijf

Wilt u op A3 formaat printen met uw bedrijf of organisatie? Dan is het natuurlijk handig dat u het een en ander weet over de mogelijkheden en de grootte van A3 papier. Hoe groot is papierformaat A3 eigenlijk? Welke zaken kunt u het beste op A3 papier printen? U ontdekt het hier. 

De meeste mensen zullen een A3 formaat herkennen als het grootste papierformaat waarop gedrukt kan worden. In vrijwel ieder kantoor staat een printer die A3 papierformaat kan afdrukken. Het is dan ook niet onlogisch dat dit papierformaat veelvuldig wordt gebruikt door allerlei bedrijven en organisaties. 


A3 papier: een must voor ieder bedrijf

A3 papier kan gebruikt worden voor verschillende doeleinden. Het papierformate hangt af van het doel van de printopdracht. Hoe groot is A3 formaat ten opzichte van ander formaat? Een A3 formaat is twee keer zo groot als een A4 formaat en is de helft van een A2 formaat. De A3 afmetingen zijn 420 x 297 mm. U kunt dus zelf nagaan waarvoor u A3 formaat zou kunnen gebruiken, of waarvoor u liever voor een ander formaat kiest. 

A4 papier is vaak de basis voor allerlei printopdrachten. Toch komt het geregeld voor dat u een specifiek doeleind heeft, waarvoor een ander papierformaat nodig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan posters en reclamebiljetten in winkels, supermarkten en tijdens evenementen. Het bestellen of printen van drukwerk op A3 formaat zorgt ervoor dat uw drukwerk opvalt en de aandacht trekt van (potentiële) klanten of medewerkers. Ook is A3 papierformaat ideaal voor het drukken van grafieken en tabellen. Daarnaast geeft A3 formaat wat meer mogelijkheden dan A4 formaat, bijvoorbeeld met betrekking tot brainstormen en schetsen.


Aanschaf A3 formaat

Het aanschaffen van een printer die ook A3 formaat kan printen is dus geen overbodige luxe voor uw bedrijf of organisatie. Ook is het natuurlijk mogelijk om de printopdrachten uit te besteden aan een drukker, die ze vaak de volgende dag nog kan leveren. A3 formaat draagt dus bij aan de professionaliteit van uw bedrijf. U kunt een duidelijke boodschap naar buiten communiceren, maar ook binnen uw organisatie kunt u duidelijkheid creëren door bepaalde zaken op A3 formaat te laten printen. 

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten papierformaat? Bezoek dan eens een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Vind de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt met de handige postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt