De mogelijkheden van papierformaat A2

Veel organisaties en bedrijven maken geregeld gebruik van papier voor allerlei zakelijke doeleinden. Het kiezen van geschikte papierformaten voor allerhande doeleinden is voor veel bedrijven van groot belang. Welk papierformaat is het meest geschikt voor welke campagne of reclame? Veel organisaties en bedrijven kiezen voor A2 papierformaat. Hoe groot is papierformaat A2 eigenlijk? Wat zijn de mogelijkheden met dit papierformaat? Deze vraagstukken zijn van essentieel belang voor het goed overbrengen van bepaalde informatie.
 

A2 papierformaat: de ideale afmeting

A2 papier wordt vaak gebruikt voor zakelijke doeleinden. Dit komt doordat het A2 formaat erg geschikt is voor het maken van posters, collages en displays. Maar wat zijn eigenlijk de afmetingen van A2 papier en hoe groot is A2 papier ten opzichte van bijvoorbeeld A4 papier? Een A2 papier kent de volgende afmeting: 42,0 x 59,4 cm. Ter illustratie: een A4 papier gaat vier keer in een A2 papier. Wilt u dus bepaalde informatie binnen uw bedrijf naar buiten toe brengen? Dan is het verstandig om te bedenken wat het doel van uw boodschap is. Is dit doel uit te dragen op een A4 formaat? Of heeft u toch liever een groter papierformaat, zoals het A2 papier?


A2 papierformaat voor een creatieve werkomgeving

Er zijn tal van mogelijkheden voor het gebruik van A2 papier. Naast het feit dat dit papier kan zorgen voor een duidelijke marketingboodschap, kan het ook gebruikt worden voor creatieve uitspattingen. Dit papierformaat wordt niet voor niets veelvuldig gebruikt in de modewereld, als schetspapier of als moodboard. Is uw bedrijf visueel ingesteld? Komt er veel creativiteit bij kijken en wordt er veel gebrainstormd? Dan is A2 papier een afmeting die goed gebruikt kan worden. 


A2 papier printen of toch langs de copyshop?

Wilt u A2 papier aanschaffen? Denk dan goed na over de wijze waarop u het wilt implementeren in uw bedrijf. Printers die A2 papier printen zijn namelijk vaak erg prijzig. U kunt ervoor kiezen om toch een A2 papier printer aan te schaffen, maar het is ook mogelijk om langs de copyshop te gaan, wat u wellicht een hoop geld kan schelen. 

Wilt u dus fraaie posters voor uw bedrijf of organisatie laten maken? Of wilt u nog meer creativiteit uit uw medewerkers halen? Overweeg dan eens A2 papier en pluk de vruchten van dit papierformaat. 

Wilt u meer informatie over de verschillende soorten papierformaat? Bezoek dan eens een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Vind de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel bij u in de buurt met de handige postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt