Papier aanschaffen voor kantoor? Welke documenten drukt u meestal af?

Elk kantoor heeft papier nodig in het bedrijf. Zorg ervoor dat u altijd papier op voorraad heeft voor onder andere de printer. Maar welke soort papier is voor uw kantoor het meest geschikt? 

Om hier antwoord op te geven is het belangrijk om te kijken naar wat voor soort documenten u altijd afdrukt en welke printer u gebruikt. DeKantoorvakhandel helpt u graag met het vinden van de juiste papiersoort.


Papier voor perfecte prints

U wilt natuurlijk documenten printen van hoogwaardige kwaliteit. Of het nou zwart-wit documenten of indrukwekkende kleurenprints zijn. Verschillende printers zijn erg geschikt voor de perfecte prints, maar ook het papier dat u gebruikt speelt hier een grote rol in. Zorg er daarom voor dat u goed weet welke papiersoort in uw printer moet, en houdt rekening met het soort documenten dat u afdrukt. 

Zo is het een groot verschil of u de documenten intern of extern nodig heeft. Zijn het interne documenten voor in het archief of als rapportage? Dan is de kwaliteit vaak wat minder belangrijk dan wanneer u een mooie print moet maken voor een belangrijke zakenrelatie. Wanneer u het document nodig heeft voor persoonlijk gebruik, kunt u vaak een goedkope papiersoort gebruiken. 
 

Zwart-wit prints en kleuren-prints

Verder is het ook belangrijk dat u rekening houdt met de kleur van het document dat u wilt printen. Heeft het document intense kleuren? Dan raadt DeKantoorvakhandel u aan om minstens 100 g.m-2 kantoorpapier te kiezen. Dit papier zorgt ervoor dat de inkt niet doordrukt en het eindresultaat verbluffend is. 

Wilt u meer informatie over papier aanschaffen op kantoor? Of misschien over welke soort printer het beste bij uw printgebruik past? Neem dan contact op met uw plaatselijke kantoorvakhandelaar. U kunt deze via onze postcodezoeker vinden.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt