Oplaadbare batterijen of niet-oplaadbare batterijen aanschaffen

Oplaadbare batterijen of niet-oplaadbare batterijen aanschaffen? Wat is nu het voordeligst en wat is het handigst? Lees dit artikel voor u batterijen gaat kopen, zodat u zeker weet dat u de beste soort batterijen kiest.


Voordelen van oplaadbare batterijen

Een belangrijk voordeel van oplaadbare batterijen is allereerst dat u hiermee veel voordeliger uit bent. Voor oplaadbare batterijen betaalt u dan wel iets meer, maar dit verschil heeft u na zo’n zes keer opladen al terug. Over het algemeen kunt u oplaadbare batterijen wel honderd keer opladen. Zo gaan de oplaadbare batterijen jarenlang mee. 

Een ander voordeel is dat u met oplaadbare batterijen altijd batterijen in huis heeft. Is de batterij van een muis, afstandsbediening of ander draadloos toestel leeg? Dan kunt u te allen tijde grijpen naar de oplaadbare batterijen die u opgeladen klaar heeft liggen. Ook van andere soort batterijen dan de meest voorkomende AA-batterij zijn de milieuvriendelijke en energievriendelijke oplaadbare varianten verkrijgbaar. 

Zo kunt u met oplaadbare batterijen op kantoor handig gebruikmaken van draadloze apparatuur, zoals een draadloze muis en draadloos toetsenbord, en zo een totaal ergonomische werkplek creëren. Een draadloos toetsenbord en muis kunt u namelijk precies zo plaatsen, zodat u er het best bij kunt. Daarbij wordt u niet afgeleid door rommelige kabeltjes.


Voordelen van niet-oplaadbare batterijen

De voordelen van niet-oplaadbare batterijen zijn eigenlijk alleen dat u niet kunt vergeten om de batterijen op te laden en dus niet kunt ‘misgrijpen’ naar oplaadbare batterijen die toch leeg zijn. Daarnaast zijn nieuwe niet-oplaadbare batterijen altijd helemaal vol. Als u oplaadbare batterijen oplaadt en vervolgens in de kast legt, lopen deze heel langzaam leeg. 


Voorkom dat uw batterijen langzaam leeglopen

Of u nu kiest voor oplaadbare batterijen of niet-oplaadbare batterijen aanschaffen: alle batterijen lopen langzaam leeg als ze niet in gebruik zijn. Een tip om het langzame leeglopen nog langzamer te maken: leg de batterijen op een koele plek. Leg ze hiervoor niet in de diepvries of koelkast, maar in een koel kelderhok. Voorkom echter dat ze vochtig worden en leg de oplaadbare batterijen of niet-oplaadbare batterijen daarom in een gesloten bakje in het hok. Is er geen koel hok op kantoor? Leg de batterijen dan op de koelste plek van kantoor, bijvoorbeeld in een gesloten, metalen kast.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt