Ontdek uw zwakke punten op het werk met zelfkennis

Een overtuigend profiel met sterke en zwakke punten is haast onmisbaar in het werkleven. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, uw huidige positief wilt verbeteren binnen het bedrijf of uzelf als ondernemer beter wilt profileren, het weten van uw zwakke en sterke punten kan bijdragen aan een hogere productiviteit en biedt meer kansen. Weten waar u goed in bent en ook weten waar u niet goed in bent, kan een hoop duidelijkheid bieden en zorgen voor een zelfbewuste aanpak. Zelfkennis staat hierbij centraal. 


Wees direct en vermijd vage termen

Eén van de grootste fouten die wordt gemaakt als het gaat om het benoemen van zwakke punten, is dat men vaag of nietszeggend blijft. Sterke en zwakke punten moeten specifiek benoemd worden en bijvoorbeeld met voorbeelden worden uitgelegd. Door vaag te blijven en niet dieper op de eigenschap in te gaan, blijft alles maar vaag en ligt die promotie of mooie opdracht niet voor u in het verschiet. Velen denken dat dit alleen loont als het gaat om sterke punten, maar ook bij het benoemen van zwakke punten op het werk is het beter om specifiek te zijn. Met een goede formulering komt u een heel eind. 
 

Houd zwakke punten bij voor verbetering

Zelfkennis is ontzettend belangrijk om het verder te schoppen in uw werk. Bewustwording van wat u wel of niet kunt, is daarbij essentieel. Plan uw week goed in met planners en maak tijd vrij voor zelfreflectie. Met handige memoblokjes, notitieblokken en professioneel schrijfgerei kunt u al snel een lijstje maken van uw zwakke punten op werkvlak. Schrijf uw zwakke punten op met voorbeelden erbij, zodat u een goed overzicht heeft. Doe dit niet snel op een kladje, maar gebruik professionele kantoorartikelen om het voor uzelf goed op een rijtje te zetten. Zo kunt u het ook in de loop der tijd bijhouden en zien waarin u uzelf verbetert. 

Veel Nederlanders zijn gefocust op zwakke eigenschappen. Dat begint vaak al van jongs af aan. Het is belangrijk bewust te zijn van uw zwakke punten en voldoende zelfkennis te hebben over wat u niet goed kunt, maar focus hier niet op. Laat sterke kanten naar voren komen en bouw deze verder uit.

Meer informatie over werken op kantoor of kantoorartikelen die handig zijn voor op het werk? Gebruik dan onze postcodezoeker en vind een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt