Mindful werken met een dosis creativiteit: kies de juiste mindfulness oefening

Mindfulness is tegenwoordig hip en happening. De ene na de andere training wordt online aangeboden om maar zo mindful mogelijk bezig te zijn, thuis of op het werk. Mindful werken betekent werken in rust, werken met plezier en werken met meer zelfvertrouwen. Door minder energie te gebruiken en minder stressvol te zijn, probeert men toch betere resultaten te behalen met de juiste mindfulness oefening. En daar speelt creativiteit een grote rol in. 
 

Het herkennen van stress en belemmeringen

Velen kennen wel één van de volgende situaties:
U bent met uw hoofd ergens anders. Effectief werken zit er niet meer in en ook het plezier is verdwenen. 
Door de vele taken verliest u het overzicht, waardoor u weinig tijd overhoudt voor wat u echt wilt doen.
Onrust zorgt ervoor dat u minder helder na kunt denken, waardoor ook de creativiteit afneemt. 

Mindful zijn betekent wakker zijn en opmerkzaam zijn. Wees u bewust van uw omgeving en wat u doet. Alleen dan is het mogelijk creatief aan de slag te gaan en mindful te werken. Voortdurende zelfevaluatie, vergelijkingen en beoordelingen kunnen het creatieve proces flink belemmeren. Het is zelfs een bron van frustratie. De juiste mindfulness oefening helpt u om creatief aan de slag te gaan.
 

Creativiteit bevorderen 

Creativiteit laat zich niet afdwingen. Bent u druk en chaotisch bezig, dan wordt het lastig om creatief bezig te zijn. Creativiteit stimuleren doet u door positief te denken. Ook ruimte maakt creatief denken eenvoudiger. Een slordig bureau vormt automatisch drukte in uw hoofd. Start dan ook met een nette werkplek. Investeer in de nodige opbergmaterialen, berg belangrijke papieren op in overzichtelijke mappen en zorg altijd voor een vel papier en een pen. Creatieve uitspattingen kunt u zo meteen noteren, het moment dat ze in u opkomen. Een herinnering terughalen is vaak moeilijker dan gedacht. Beter is om op dat moment een notitie te maken en daarop voort te borduren. Een ideale mindfulness oefening!
 

Mindfulness oefeningen

Om niet alleen op het werk mindful te werken en creativiteit te ontplooien, kan er ook thuis een mindfulness oefening worden gedaan. Een bekende mindfulness oefening is meditatie. Door af en toe even een rustmoment in te lassen, zorgt u voor een lege gedachte en een nieuwe dosis creativiteit. Wees op kantoor en thuis ordelijk en opgeruimd. 

Meer informatie of advies over het kantoorleven of kantoorartikelen? Vind dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt dankzij onze handige postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt