Lootjes trekken met kerst

Lootjes trekken met Sinterklaas is één van uw opties voor een leuke activiteit in de feestmaand, maar lootjes trekken met kerst kan natuurlijk ook! Bij dit laatste wordt er niet zo snel gedacht aan surprises maken. En aangezien de gemiddelde kantoormedewerker het best druk kan hebben en december voor velen ook nog eens een hectische maand is, denk maar aan financiële eindrekeningen opmaken, dan is een surprise niet zo heel handig. Werknemers maakt u er in ieder geval niet altijd heel blij mee. Vandaar het leuke, en tevens gezellige, alternatief: lootjes trekken met kerst. 
 

Kerstmis vieren met cadeaus

Wie houdt er niet van Kerstmis? Hoe mooi is het dan om op het werk de sfeer te verbeteren door samen kerst te vieren? Een kerstborrel is zo cliché en u zult altijd zien dat er al snel dezelfde kliekjes gevormd worden rondom de statafels. Met lootjes trekken voor kerst moeten de werknemers wellicht voor iemand cadeaus gaan kopen, die zij eigenlijk nog niet zo goed kennen. Wat gebeurt er dan? Ze stappen op iemand af en proberen hen te leren kennen om betere cadeaus en leuke gedichten te kunnen bedenken. Dat is nog eens teambuilding! 
 

Zorg voor sfeer op kantoor

Op de dag van de kerstviering is het extra leuk als er een leuke kerstsfeer op kantoor hangt. Kleed het kantoor aan met een kerstboom, guirlandes, kerstmannetjes en zorg dat er voor iedereen glühwein klaarstaat bij aanvang. 
 

Het programma

Begin met de cadeaus en laat iedereen persoonlijk zijn of haar cadeau aan de ander geven. Zo vult u eenvoudig en leuk de avond. Wilt u dat de avond soepel verloopt? Volg dan de volgende tips:
  • Spreek vooraf af hoelang het gedicht maximaal mag zijn. Het kan voor sommigen namelijk langdradig worden als er gedichten van meerdere kantjes voorgelezen moeten worden. Dat is niet zo gezellig.
  • Zorg tussendoor voor hapjes, drankjes en eventueel een spelelement. Zo blijft het afwisselend en voorkomt u dat collega’s zich gaan vervelen.
  • Sluit de avond af met een kerstborrel. De losse, informele sfeer zit er al in doordat u gestart bent met de cadeaus. Sla wijn in, ga voor duurzame koffie en thee en vergeet ook zeker niet om voldoende wegwerpborden en wegwerpbekers in te slaan voor een snelle opruiming. 
  • Plan overigens de kerstviering slim. Kies voor een vrijdag of juist een donderdag, als meerdere mensen op vrijdag vrij zijn. Plan het echter niet te dicht tegen kerst aan, want dan is iedereen druk met de kerst thuis plannen en organiseren.

Meer informatie over de feestdagen vieren op kantoor en handige kantoorartikelen hiervoor? Vind dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt dankzij onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt