Leuke grappen uithalen op het werk: teamspirit als doel

Een grapje op zijn tijd doet niemand kwaad. De meeste mensen houden wel van een geintje en zijn dan ook niet bang om dagelijks te proberen anderen aan het lachen te krijgen. Kantoorhumor is niet alleen erg gezellig tussen collega’s onderling, maar zorgt ook voor een productievere werkdag. Is het gezellig op kantoor, dan schiet de productiviteit omhoog en wordt er meer gedaan. Aan de slag dus met leuke grappen uithalen! Ga voor teamspirit en bedenk de leukste grappen voor op kantoor.
 

De kracht van een goede grap

Leuke grappen uithalen kan op allerlei manieren. Waar de één het luchtig houdt en zich bezighoudt met schrijfwaren, zoals pennen en vulstiften, gaat een ander helemaal uit zijn dak en weet van geen ophouden met papieren bekers, theezakjes en wc-papier. Wat is nu de kracht van werkhumor en wat doet zo’n dagelijkse portie humor met de sfeer op kantoor?

Humor op kantoor geeft medewerkers een kans om creatief op te laden en elkaar op een andere manier te leren kennen. Op een kantoor waar alleen maar wordt gewerkt en men elkaar vrij weinig spreekt, kan het werkgedrag naar wens zijn, maar zal de productiviteit nooit het niveau bereiken van organisaties waarin werkhumor wel een grote rol speelt. Investeer dan ook in een leuke grap en bewaar die 1 april grappen niet alleen voor deze maand. Kijk wie er in is voor een leuke grap en bedenk desnoods samen de meest originele geintjes, die leuk zijn om de teamspirit te verbeteren. 
 

Oneindige kantoorhumor

Op het gebied van grappen is er geen limiet. Toch zijn er wel een aantal basisregels voor grappen op kantoor. Kijk goed bij wie u een grap uithaalt: waar uw collega het waarschijnlijk enorm grappig vindt als u haar koptelefoon of muis bekleedt met plakband of memoblaadjes, zal uw leidinggevende het wellicht minder op prijs stellen. Zijn er strakke deadlines gepland, dan is een grapje ook lang niet altijd gewenst. Kies het juiste moment en speel daar op in. Elastiekjes, ballonnen, papier en touwen zijn ideaal voor het uithalen van een goede grap. Creëer een zwevend kantoor, ga voor een ingepakte werkruimte of zet de ruimte vol met allerlei facilitaire artikelen. Met de juiste middelen is een geslaagde kantoorgrap zo bedacht en uitgevoerd!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt