Een feestelijke werkdag met leuke activiteiten voor Sinterklaas

Wilt u een leuke dag op het werk organiseren, waar uw colleges nader tot elkaar komen en een gezellige sinterklaasavond vieren op het werk? Dan is het belangrijk om een aantal leuke activiteiten voor Sinterklaas te organiseren. Wat altijd goed werkt, is om collega’s gedichten voor elkaar te laten maken. Zo wordt het ijs wat gebroken en kunnen de werknemers al hun creativiteit kwijt in het maken van grappige gedichtjes voor elkaar. Wilt u meer ideeën opdoen voor Sinterklaas activiteiten? Lees dan verder.
 

Sinterklaas roast

De roast is een Amerikaans concept dat erg in opkomst is de laatste jaren. Tijdens Sinterklaas kunt u een Sinterklaas roast organiseren. Dit houdt in dat al uw werknemers een kort verhaaltje of gedicht mogen voorlezen, waar hun baas op een grappige manier en met een duidelijke knipoog eventjes hard op zijn plek wordt gezet. Dit zal de sfeer op de werkvloer zeker ten goede komen en het is een leuke activiteit waar de werknemers nog lang over na zullen praten. Tevens laat het zien dat ook de leidinggevenden over een portie humor en zelfspot bezitten, wat de onderlinge relatie tussen de werknemers en werkgevers kan verbeteren. 
 

Activiteiten voor Sinterklaas: het dobbelspel

Sinterklaas draait uiteindelijk toch over het geven en ontvangen van cadeautjes. Ga voor bijzondere hobby-artikelen, zoals kleurboeken, stickerboeken of ander hobby materiaal, voor de hobby-fanatiekeling of maak iemand blij met een goed wijntje. U kunt natuurlijk de cadeautjes gewoon overhandigen aan uw collega’s, maar het is natuurlijk veel leuker om dit in een spelvorm te doen met. Het idee is simpel: verzamel zoveel mogelijk collega’s en ga in een kring zitten. Gooi alle cadeautjes in het midden bij elkaar en geeft elk cadeau afzonderlijk een nummer van 1 tot en met 6. Vervolgens dobbelt u één voor één met een dobbelsteen en als u bijvoorbeeld een 3 gooit, mag u een cadeautje naar keuze pakken met het nummertje 3 erop. Na afloop worden de cadeaus opengemaakt en worden uw collega’s verrast met de cadeautjes. 
 

Vier Sinterklaas!

Het wordt zeker aangeraden om activiteiten voor Sinterklaas op de werkvloer te vieren. Het blijft een echte Hollandse traditie en uw werknemers zullen het zeker op prijs stellen als er een keer gefeest kan worden op de werkvloer. Zorg ervoor dat de dag of avond goed voorbereid wordt, want een Sinterklaasviering is alleen leuk als er originele en vermakelijke activiteiten plaatsvinden.

Meer informatie over hulpmiddelen en kantoorartikelen voor het vieren van Sinterklaas op kantoor? Neem contact op met een kantoorvakhandel bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt