Lege toners weggooien

Uw kopieerapparaat scheidt ermee uit. Uw laserprinter werkt niet meer goed. Grote kans dat uw toners leeg zijn. Kortom: het is tijd om de toner te vervangen. De toner? Ja, de toner. Dit is een cartridge met daarin een speciaal poeder, dat ervoor zorgt dat uw kopieerapparaat mooie kopietjes maakt en dat uw laserprinter kwalitatief hoogstaande afdrukken uitwerpt. Lege toners weggooien, dat mag u echter nooit doen. De poederresten in deze cartridge en de materialen waarvan hij is gemaakt, moeten namelijk op een verantwoorde manier worden recyclet. 


Wat kan ik doen met een lege toner?

De vraag die rest is echter: wat moet ik dan wel doen met mijn lege toner? Weggooien klinkt namelijk heel makkelijk en wordt vaak gezien als de enige oplossing. Er zijn echter een hoop andere dingen die u kunt doen met een lege toner, die ook nog eens een stuk milieuvriendelijker zijn:

Recyclen: u kunt de toner naar een speciaalzaak brengen. Deze zorgt er vervolgens voor dat de speciale cartridge op een verantwoorde manier wordt afgebroken en dat de materialen worden gerecycled. Op die manier krijgt de toner een nieuwe functie.
Hervullen: wilt u de toner zelf opnieuw gebruiken? Dat kan ook. Als u de speciale cartridge naar een printzaak brengt, kunnen ze hem gemakkelijk voor u hervullen, waarna de toner weer kopietjes en uitdraaien maakt kan maken.
Inleveren: u kunt zelf ook nog een klein zakcentje verdienen aan de toner. De speciale cartridges kunnen namelijk ingeleverd worden bij een speciaalzaak tegen een kleine vergoeding. Deze zaken verkopen de toners vervolgens tweedehands door aan nieuwe klanten. 


Waar vind ik toners?

Loopt u nu zelf vaak aan tegen een kopieerapparaat of laserprinter die het niet meer doet en wilt u ervoor zorgen dat er altijd toners op voorraad zijn? Dan is het handig om te weten waar u deze speciale cartridge kunt vinden. Zoals net al werd gezegd, zijn er printzaken waar de toner tweedehands gekocht kan worden. Wilt u hem echt als nieuw? Dan bent u bij een kantoorvakhandel of printspeciaalzaak aan het juiste adres. Als u maar één ding belooft: lege toners nooit weggooien! 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt