Laptop of tablet?

Een tablet verkiezen boven een laptop gebeurt steeds vaker. Het lijkt erop dat tablets populairder worden, sterker nog, ze worden meer populair dan laptops. Is dit ook echt zo? Wat zijn nou de voordelen van een laptop ten opzichte van een tablet? En welke laptop en tablet accessoires zijn er allemaal?
 

Laptop of tablet meenemen

Tablets zijn duidelijk compacter en makkelijker te vervoeren. Dus qua mobiliteit wint de tablet het van de laptop. Wanneer u een laptop mee op pad neemt is dat vaak een behoorlijk gewicht wat u mee moet slepen. Een tablet is soms nog lichter dan een flesje water en ze zijn erg compact en dus makkelijk mee te nemen in uw tas. Terwijl een laptop al gauw 1,5 kg weegt. Een ander voordeel van de tablet is dat de accu veel langer mee gaat dan die van een laptop. 
 

Opslag

Laptops kunnen beter veel eisende programma’s aan dan tablets. Ook hebben laptops een grotere opslagruimte dan tablets wat betekent dat u bijvoorbeeld meer foto’s en films kunt opslaan dan op een tablet. Geheugenuitbreiding is wel mogelijk op een tablet door middel van een SD-kaart maar niet bij elke tablet. 
 

Aansluitapparatuur

Een tablet heeft (nog) geen usb-poort terwijl een laptop die wel heeft. Een laptop heeft meer aansluitingen wat dat betreft wat handig is wanneer u veel aansluitapparatuur gebruikt voor bijvoorbeeld een beamer, een ander beeldscherm of speakers. 
 

Gebruiksgemak

Een tablet is zo even gepakt, met een druk op de knop komt u achter de informatie die u zoekt. Dit wordt minder snel gedaan bij een laptop (deze moet dan worden opgestart en dat duurt langer). 

Het ligt er aan voor welk nut u graag een laptop of tablet wenst te gebruiken. Over het algemeen wordt een laptop meer gebruikt voor grotere projecten met veel typewerk, presentaties voorbereiden en presenteren en veel eisende software. 
Een tablet is meer voor consumptief gebruik, dat wil zeggen, snel en simpel internetgebruik zoals social media bijhouden, films en foto’s bekijken, korte mailtjes versturen, spelletjes en de krant lezen. Let wel, er zijn ook verschillen tussen een iPad of een tablet

Advies over een tablet kopen? Of wenst u meer te weten te komen waar u op moet letten bij de aanschaf van een laptop? Ga langs bij uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel, u vindt deze via de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt