Kunnen papier en printers bijdragen aan een beter milieu?

Tegenwoordig is iedereen bezig met een beter milieu en duurzaamheid. Zo ook veel bedrijven en kantoren. Kunnen papier en printers bijdragen aan een beter milieu? DeKantoorvakhandel heeft voor u het antwoord!
 

Milieuvriendelijk papier

Wanneer u milieuvriendelijk papier wilt aanschaffen, moet u op een aantal zaken letten. Denk aan de grondstoffen, afdrukken, een lager gewicht en het recyclen ervan. 

Gecertificeerd papier is bijvoorbeeld een synoniem voor duurzaam beheerde bossen, verantwoordelijk gebruik van stroom en internationaal erkende productiecriteria. Wanneer u minder toner wilt gebruiken, moet u ook kijken naar de afdrukken. Gebruik voor kleurenprints hoogwaardig glad en ultrawit papier voor het beste resultaat bijvoorbeeld. 

Verder is het belangrijk dat er gekeken wordt naar het recyclen van het papier. Kan het papier langer mee? Kan het gerecycled worden? De meeste papiervezels kunnen 6 keer opnieuw gebruikt worden. Denk bij gerecycled papier dan vaak aan tissues en verpakkingen.
 

Milieuvriendelijke printers

Maar ook de printer heeft invloed op een beter milieu. Zo is het belangrijk dat u bij printers let op de energiebesparing. Een printer is vaak niet de hele dag in gebruik en daarom is het belangrijk dat uw printer een sluimer- of standby-modus heeft. 

Let bij milieuvriendelijke printers verder op de verspilling van inkt of toner en het recyclen. Er zijn ook verantwoordelijke printers. Dit zijn printers die in de ruwe vorm printen. Denk aan zwart-wit printen en dubbelzijdig printer. Dit vermindert het papierverbruik en verspilling en draagt dus een steentje bij aan een beter milieu. 

Wilt u meer informatie over milieuvriendelijk papier of milieuvriendelijke printers? Neem dan contact op met een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Deze kunt u vinden via onze postcodezoeker.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt