Klanten op kantoor ontvangen

Klanten op kantoor ontvangen is erg belangrijk. Op ieder moment van de dag kunnen klanten aangekondigd of onaangekondigd op kantoor langs komen. Ze komen met vragen of voor advies en willen graag in goede orde ontvangen worden. Waar moet opgelet worden als je een klant ontvangt op kantoor? In dit artikel geven wij u handige tips voor het ontvangen van klanten op kantoor. Zo bent u altijd voorbereid op een onverwachts bezoek van klanten. 

 

Parkeren

Een grote ergernis van veel bezoekers is het niet kunnen parkeren van de auto. Vermeld van te voren waar klanten kunnen parkeren en ook als er geen parkeermogelijkheden zijn. Ook erg belangrijk is het vermelden van eventuele kosten voor het parkeren.
De ontvangst

Laat een klant niet door de ruimte zoeken. Zorg dat u klaar staat of dat de receptionist(e) weet waar de desbetreffende klant dient te zijn.

 

Kennismaken

De eerste indruk van klanten is erg belangrijk. Zorg er daarom voor dat er altijd iemand klaar staat om uw klanten op te vangen. Degene die de klant ophaalt dient zich daarnaast netjes voor te stellen. Schud de hand, vertel je naam en glimlach. Belangrijk is dat de klant wordt aangekeken.


Uitstraling

De kleren maken de man. Zorg ervoor dat je kleding er ten alle tijden netjes en verzorgt uitzien. Een eerste indruk is moeilijk bij te stellen.
 

Algemene tips

  • Gegroet gepast. ‘Goedemorgen’ of ‘Goedendag’ in plaats van ‘Hallo’.
  • Zorg voor spiegels in de toiletruimte.  Bezoekers kunnen zo hun uiterlijk nog even checken.
  • Vraag nooit: ‘Wat wilt u drinken?’. Op deze manier voorkomt u dat een klant om een drankje vraagt wat u niet in huis heeft.
  • Zorg voor praktisch service, geef bij thee ook een schoteltje voor het gebruikte theezakje.
Het belangrijkste is dus dat u in de behoefte van de bezoeker voorziet. Laat ze niet om iets hoeven vragen en roep geen ergernissen op. Let ook op uw uitstraling. U zult zien dat de klanten zich meteen op het gemak voelen!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt