Trakteer op een kerstlunch: kerstlunch ideeën op kantoor

Lekker samen met uw collega’s aan het werk tijdens kerst? Het is niemands favoriete hobby, maar het hoort er nu eenmaal bij. Het is natuurlijk wel een uitgelezen mogelijkheid om de werkdag op te breken met een gezellige kerstlunch. Er moet toch geluncht worden, dus er kan net zo goed flink uitgepakt worden. Het is tenslotte maar één keer per jaar Kerstmis. Vindt u het moeilijk om tot kerstlunch ideeën te komen? Dan helpen wij u graag om een gezellige kerstlunch te organiseren. 
 

Kerstlunch ideeën

Een kerstlunch organiseren is erg leuk, maar vergt wel een goede voorbereiding. Uw collega’s verwachten veel van de kerstlunch, en u wilt ze natuurlijk niet teleurstellen. Leuke ideeën zijn bijvoorbeeld het organiseren van een kerstlunch met allerlei kleine hapjes en een lichte borrel, het organiseren van een groot buffet of het organiseren van een lunch waarbij iedereen een klein hapje meeneemt, waardoor er een soort tapasachtige kerstlunch ontstaat. Lekker eten voor een kerstlunch zijn bijvoorbeeld bruin en wit roggebrood, verschillende harde en zachte broodjes, croissantjes, muffins, beschuit en ontbijtkoek. Met handige facilitaire artikelen, zoals wegwerpborden en –bekers, bestek en kannen koffie en thee, zorgt u voor een complete borrel. Zet voldoende afvalbakken neer om ook weer snel opgeruimd te hebben.
 

Kerstbrunch ideeën

Het is natuurlijk ook mogelijk om een kerstbrunch of kerstborrel te organiseren. Zorg bij het organiseren van een kerstbrunch voor wat lichtere hapjes en laat de champagne nog eventjes achterwege. De brunch geeft wel een gezellige sfeer en een aantal zachte broodjes met gebakken ei doen het hier altijd goed. Iedereen is de dag met een goed en voldaan gevoel begonnen en de werkdag kan gezellig worden voortgezet. 


Organiseer een kerstborrel

Een kerstlunch of brunch is gezellig, maar een kerstborrel organiseren na het werk is nog veel leuker! Uw collega’s zijn klaar met een lange dag werken en kunnen gelijk door naar de kerstborrel, die op de werkvloer plaatsvindt. Tover de werkruimte snel om in een gezellige kerstomgeving en zet de champagne op tafel. Een borrel kan natuurlijk niet zonder beste vriend, een kerstdiner. Nog naarstig op zoek naar een aantal kerst eten ideeën? Begin eens met het creëren van een grote eettafel waar al uw collega’s aan kunnen zitten. Plaats een grote, gebraden kalkoen in het midden van de tafel en de basis is gelegd. Zorg voor een aantal lekkere kleine hapjes rondom de gebraden kalkoen, zoals hapjes van zalm, carpaccio en lekker brood. Deze kerstborrel kan niet meer stuk!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt