Kerstborrel organiseren: wat heb ik nodig?

Het einde van het jaar is in aantocht, maar er staat nog één belangrijk agendapunt op het programma. Het kerstfeest, dat jaarlijks u en uw collega’s een warm gevoel geeft, mag ook dit jaar niet ontbreken op de werkvloer. Een kerstborrel organiseren voor uw collega’s is natuurlijk een leuke activiteit, maar het brengt ook een bepaalde druk met zich mee. Er wordt uitgekeken naar deze borrel en veel collega’s verwachten dat alles op en top in orde zal zijn. Maar zo’n kerstborrel organiseren, hoe gaat dat eigenlijk in zijn werk? Wat is er nodig voor een knusse sfeer op de vaak wat formelere werkomgeving? Hieronder vindt u enkele tips voor het organiseren van een geslaagde kerstborrel. 

Geef uw werkomgeving een kersttintje

De basis voor een kerstborrel organiseren is natuurlijk de versiering. Wat is kerst zonder kerstboom? Zet een mooie grote kerstboom neer en versier deze met slingers en kerstballen. Spreek met elkaar af dat er kleine cadeaus worden gegeven. Gebruik speciaal kerstpapier, strikken en linten en ander verpakkingsmateriaal om cadeaus feestelijk in te pakken en neer te leggen. Vergeet niet naamstickers te gebruiken, zodat duidelijk is voor wie welk cadeau is.

Plan uw borrel op tijd

Wat natuurlijk niet mag ontbreken tijdens een kerstborrel zijn de hapjes. Eten staat vaak centraal tijdens kerst en geeft een gezellige sfeer aan de borrel. Zorg voor wat culinaire hapjes bij de borrel, die in een kerstachtig jasje worden gestopt. 
Het organiseren van een kerstborrel vereist een strakke planning. Het is wellicht een open deur, maar begin op tijd met het organiseren van de kerstborrel. Het is daarnaast aangeraden om dit met een aantal collega’s te organiseren. Naast het feit dat dit gewoon erg gezellig is, bent u altijd creatiever als u met een groep samenwerkt. Verder is de datum van de kerstborrel een belangrijk aspect bij het organiseren van de kerstborrel. Er zullen namelijk ongetwijfeld een aantal mensen moeten werken op de feestdagen. Altijd vervelend, maar het is wel een fijne troost dat degenen die moeten werken met kerst daarna meteen aanwezig kunnen zijn op de kerstborrel. Organiseer de kerstborrel bijvoorbeeld op een vrijdagavond, zodat de mensen die moeten werken wel kunnen uitkijken naar iets leuks!

Wilt u facilitaire artikelen aanschaffen voor de Kerstborrel? Ga dan eens langs uw plaatselijke kantoorvakhandel en kijk wat u hier kunt krijgen aan benodigdheden.

 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt