Kantoorpapier vergelijken? Let hier op.

Geen idee welk papier u moet gebruiken op kantoor? Het is een idee om kantoorpapier te vergelijken en zo er achter te komen welk papier bij uw werkzaamheden op kantoor het beste past. Maar hoe doet u dat, kantoorpapier vergelijken? DeKantoorvakhandel.nl zocht voor u uit waar u op moet letten bij het vergelijken van verschillende soorten papier voor op kantoor.
 

Eigenschappen papier

Het is belangrijk om het doel van het papier te weten. Wilt u kantoorpapier hebben voor uw printer? Of om losse aantekeningen of notities op te maken bijvoorbeeld. Wanneer u deze punten weet, is het belangrijk om de eigenschappen van kantoorpapier te vergelijken met elkaar. Dit zijn onder andere:
  • Dikheid 
  • Stijfheid 
  • Helderheid 
  • Dichtheid 
  • Gladheid

Wanneer u deze punten heeft vergeleken bij een aantal papiersoorten, weet u vast welke papiersoort het beste bij uw gebruik op kantoor past. Maar toch moet u nog ergens op letten. 
 

Papier voor printers

Wanneer het doel van het papier het printen van bepaalde documenten is, is ook de soort printer erg belangrijk. U kunt bijvoorbeeld wel een juiste papiersoort hebben voor uw doeleinden, maar wanneer deze niet in de printer past, of niet het beste resultaat hier uithaalt, is het zonde om voor deze papiersoort te kiezen. Daarom moet u hier ook rekening mee houden wanneer u papier gaat vergelijken voor op kantoor.

Houd er verder rekening mee wat uw printvolume op kantoor is wat uw keuze voor de juiste printer betreft. Ook raden wij u aan om te kijken of een multifunctional niet wat is voor op uw kantoor. Wilt u meer informatie over soorten printers en welk papier hier het beste bij past? Neem dan contact op met uw plaatselijke kantoorvakhandel.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt