Hoe koop ik de juiste smartphone?

Een smartphone kopen is nog niet zo gemakkelijk. U dient aan verschillende aspecten te denken wanneer u een smartphone wilt aanschaffen. Dekantoorvakhandel geeft u advies over de verschillende punten waar u op dient te letten. 
 

Klein of groot toestel

De grootte van de smartphone is een belangrijk punt om te overwegen voordat u de smartphone koopt. Wilt u een groter of juist een kleiner toestel? Grotere toestellen hebben vaak een mooi breedbeeldscherm. Op deze schermen is een multimedia- en web-beleving gegarandeerd. Maar een nadeel is dat ze erg groot zijn om mee te nemen. Een kleiner toestel is compact, waardoor zij gemakkelijk mee te nemen zijn en vaak ook handzamer zijn. 


Manier van communiceren

De eerste stap is het afvragen hoe u het liefste communiceert. Wat hier mee bedoelt wordt, wilt u het liefst Sms'en, bellen of Whats Appen? Door dit duidelijk te hebben kunt u kijken wat voor smartphone abonnement het beste bij u past. Communiceert u veel via internet? Dan is een toestel met touchscreen aan te raden. Een screenprotector kan krassen op uw scherm voorkomen. Een screenprotector aanbrengen gaat zeer gemakkelijk. 
 

Besturingssysteem 

Een smartphone heeft een besturingssysteem. U kunt denken aan Android of bijvoorbeeld iOS van Apple. Een voordeel van Android is dat ontwikkelaars veel vrijheid krijgen tot het ontwikkelen van apps. Maar een voordeel van iOS daarentegen is dat over verschrikkelijk veel ‘apps’ beschikken, die in sommige gevallen niet voor Android beschikbaar zijn. Bedenk goed wat belangrijk is voor u en welk systeem u prettig vind werken. 
 

Accessoires 

Met accessoires bedoelen we de accessoires op de smartphone maar ook accessoires voor uw smarthpone. U kunt denken aan de kwaliteit van de camera van de smartphone, gps systemen of een digitale kompas. Vraag u zelf af of u deze accessoires allemaal gebruikt en vooral nodig heeft. Met accessoires voor uw smartphone kunt u denken aan smartphone hoesjes of bijvoorbeeld headsets. Voor de bekendere merken, zoals Apple of Samsung zijn veel accessoires verkrijgbaar. Als u van accessoires houdt kies dan voor de bekendere merken. 
 

Smartphone abonnement

Kies een smartphone abonnement wat aansluit bij uw behoefte. Gebruikt u dus veel internet, zorg dan dat u internet bundel groot genoeg is. Sms't u veel en doet u weinig met internet? Kies dan voor een smartphone abonnement met veel smsjes en weinig internet. Zo voorkomt u dat u betaald voor iets wat u niet gebruikt. 

Bent u op zoek naar smartphone accessoires of een screenprotector voor uw smartphone? Met onze postcodezoeker vind u gemakkelijk een kantoorvakhandel bij u in de buurt. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt