Waarom is het juiste papier belangrijk voor kleurenprints?

Wanneer u een kleurenprint wilt maken, is het belangrijk dat deze optimaal op het papier gedrukt wordt. Wanneer u de printer de opdracht geeft voor een kleurenprint, en deze komt uit de printer gerold met doorgelopen inkt en op slap papier, bent u uiteraard niet tevreden. Het is daarom belangrijk dat u het juiste papier gebruikt bij het maken van kleurenprints, vooral wanneer ze voor uw zakenrelaties zijn.
 

Optimale kleurenprints

Het is belangrijk dat u kleurenprints gebruikt voor (potentiële) klanten. Dit omdat uit onderzoek blijkt dat kleurdocumenten een grote invloed hebben op het zakendoen, kleur is effectiever. Wel is het belangrijk dat de kleurenprints optimaal zijn, en hierbij speelt papier een grote rol. 

Gebruik de juiste papiersoort om optimale kleurenprints te genereren. Mensen nemen u een stuk serieuzer wanneer deze kleurenprint perfect is. De juiste papiersoort voor optimale kleurenprints is onder andere dik en glad papier met een hoge bulkindex. Doordrukken van inkt wordt voorkomen en de kleuren zullen levendig op het papier terecht komen.
 

Advies over papiersoorten

Wilt u meer advies over papiersoorten voor het beste afdrukresultaat? Dan kunt u contact opnemen met een kantoorvakhandel bij u in de buurt. Deze kunt u vinden via de postcodezoeker op onze website.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt