Het nut van een jaaragenda

Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent uiteraard de afsluiting van het huidige jaar. Een hectische periode, meestal gekenmerkt door een hoop afspraken, deadlines en vergaderingen. Het overzicht is vaak ver te zoeken, en naarmate de laatste weken van het jaar ingaan, verandert uw ooit zo strakke wekelijkse planning al gauw in een chaotisch bestaan. Over het nut van een jaaragenda hoeven de meeste mensen niet meer te worden overtuigd, zou u denken. Het is schrikbarend om te zien hoeveel mensen er nog zonder agenda werken. Afspraken worden onthouden of ergens op een rondzwervend blaadje genoteerd die een moment later weer in de vergetelheid is geraakt. Als u een beetje overzicht wilt creëren, is het toch echt een aanrader om een jaaragenda te gaan gebruiken. 


U kunt natuurlijk denken dat u alle afspraken wel onthoudt, maar de kans is reëel dat u een keer een afspraak vergeet. Niets is vervelender dan een afspraak missen, zowel voor u als voor degene met wie u de afspraak had. Daarnaast is het niet zo’n goede reclame voor uzelf als u regelmatig afspraken of deadlines vergeet. Ook kan er door middel van een goede planning vaak tijd gewonnen worden. Wanneer het duidelijk is wat uw taken voor aankomende week zijn, kun u uzelf ook juist wat extra rust gunnen als het blijkt dat u een gaatje vrij heeft. Wanneer u geen goed overzicht heeft van uw wekelijkse afspraken en deadlines, heerst er vaak een onrustig gevoel, wat bijzonder inefficiënt en vervelend kan zijn.
 

Vrij vragen

Een agenda is daarnaast handig om bijvoorbeeld vrije dagen op te nemen. U heeft een overzicht van welke feestdagen wanneer zijn, en u kunt precies zien wanneer u vrij bent en wanneer niet. U kunt gemakkelijk opzoeken in welke week van het jaar u zit en daarnaast kunt u precies aangeven hoe laat u bijvoorbeeld een deadline of afspraak heeft. Het wordt aangeraden om met markeerstiften of markers belangrijke afspraken of deadlines te accentueren. Ook kunt u vakantiedagen met een gele markeerstift markeren.
 

Jaaragenda maken

U kunt daarnaast een algemene jaaragenda maken. Hier kunt u alle afspraken, deadlines, vergaderingen en andere relevante zaken voor werknemers in noteren. Zo zijn uw werknemers in ieder geval op de hoogte van de afspraken die van algemeen belang zijn voor alle werknemers. 

Heeft u een agenda nodig of andere kantoorartikelen? Vind dan een kantoorvakhandel bij u in de buurt dankzij de postcodezoeker op onze website.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt