Is staand werken gezond?

Het is algemeen bekend dat het niet gezond is om te veel en te lang zittend werk te verrichten. Eigenlijk is structureel langer dan vier uur per dag zittend werk al niet goed voor de gezondheid. Vooral niet wanneer hier ook nog een computer bij betrokken is. Dit heeft onder andere te maken met uw houding. Maar wat kan hier dan een oplossing voor bieden wanneer u een kantoorbaan heeft?


Staand werken

U kunt prima achter een beeldscherm gaan staan in plaats van zitten. Wat echter het probleem is, is dat u het niet gewend bent. Daar komt bij dat teveel en te lang staan ook weer klachten met zich mee kan gaan brengen. Maar uit onderzoek blijkt wel dat deze klachten minder zijn dan de klachten bij te veel zittend werk. 

Wat het beste zou zijn, is dat u beide vormen van werken combineert. Zoek in uw werk naar afwisseling en ga staan wanneer dit mogelijk is. Vaak wordt staand vergaderen al ingevoerd in verschillende kantoren, en dit is natuurlijk ook niet zonder reden. 


Handige kantoorartikelen

Waar u op kunt letten verder, is dat u met de juiste kantoorartikelen werkt. Zorg er voor dat u een goede bureaustoel heeft en uw beeldscherm op de juiste hoogte staan. Voorkom een muisarm door met een goede muis te werken en zorg er verder voor dat uw bureau goed staat afgesteld. 

Heeft u hulp nodig of wilt u meer informatie over kantoorartikelen en staand werken? Ga dan naar uw plaatselijke kantoorvakhandel

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt