Uw iPhone resetten: hoe u dat doet

Een iPhone resetten is belangrijk om uw smartphone snel te laten functioneren. Tegenwoordig gaat zó veel communicatie via de smartphone, dat u het zich bijna niet meer kunt voorstellen hoe het is om zonder deze telefoon door het leven te gaan. Wanneer uw telefoon langzaam werkt en heel traag is, is dat direct lastig, maar het komt veel voor. Het kan namelijk gewoon komen doordat het geheugen te vol zit of er te veel processen tegelijk lopen. Uw iPhone resetten kan dan de oplossing zijn. Dit doet u aan de hand van een aantal stappen, die wij hier voor u op een rijtje hebben gezet.


Bestanden opslaan

Uw iPhone terugzetten naar de fabrieksinstellingen, kan goed zijn voor de werking van het apparaat. Soms staat het geheugen te vol met afbeeldingen en bestanden, waardoor het systeem niet meer soepel werkt. Voordat u uw iPhone gaat resetten, zet u alle belangrijke foto’s en documenten op een externe harde schijf. Op die manier weet u zeker dat alle data bewaard blijven, mocht er iets misgaan bij uw iPhone resetten.


Harde reset iPhone

Om uw iPhone een volledige reset te geven, houdt u de Aan/Uitknop en de Homeknop voor ongeveer tien seconden tegelijk ingedrukt, tot de telefoon zich vanzelf afsluit. De telefoon start dan vanzelf opnieuw op en is hierna weer klaar voor gebruik. 


Terug naar fabrieksinstellingen

Wilt u de iPhone helemaal leegmaken, dan moet u de telefoon terugzetten naar de fabrieksinstellingen. Zorg er wanneer u dit doet voor dat de telefoon minstens voor de helft is opgeladen. Ga in het menu naar ‘Instellingen → Algemeen’ en scrol naar ‘Stel opnieuw in’. U tikt dan op ‘Wis alle inhoud en instellingen’. De telefoon wist dan automatisch alle inhoud en instellingen. Uw iPhone resetten is nu gelukt en als het goed is doet uw telefoon het nu weer als nieuw! Let er bij een harde reset wel op dat u na de reset zelf alle instellingen weer naar uw eigen voorkeur moet instellen. 


Niet gelukt?

Is het resetten van uw iPhone mislukt? Dan is er misschien iets aan de hand met de hardware van het toestel. U kunt uw telefoon dan het best naar een gespecialiseerde reparatiewinkel brengen, zodat specialisten hier het probleem kunnen achterhalen. Het kan dan wel langer duren voordat u de telefoon weer kunt gebruiken. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt