Infographic maken? Zo doet u dat!

Een infographic is een informatieve illustratie die met een combinatie van tekst en beeld een informatieve weergave geeft van verschillende objecten. Infographics zijn razend populair, ook op kantoor. Met een infographic presenteer je informatie op een vernieuwende, visuele manier. Maar hoe doet u dat, een infographic maken?
 

Wat is een infographic

De infographic heeft tot doel om complexe informatie op een simpele manier te communiceren. Een interessante infographic zorgt voor betere vindbaarheid (SEO) en kan gedeeld worden op social media. U kunt over elk denkbaar onderwerp een infographic maken, denk bijvoorbeeld aan uw nieuwe marketingstrategie die u wilt uitleggen aan uw medewerkers, de klachten- of retourprocedure die klanten kunnen doorlopen of de gevaren van RSI. Op Pinterest vindt u voorbeelden van infographics.
 

Infographic maken

Wilt u een infographic maken? Infographic Labs adviseert de volgende zeven stappen:
 
  1. Bedenk een invalhoek
  2. Maak een visuele opzet
  3. Bepaal het kleurenschema
  4. Selecteer of maak opvallende afbeeldingen
  5. Doe onderzoek
  6. Zorg voor feiten en conclusies
  7. Redigeer
U kunt infographics maken op uw computer, en deze vervolgens printen op A3. Infographics bestemd voor medewerkers of collega’s kunt u ophangen op een whiteboard. U kunt ook zelf aan de slag met traditionele tekenmaterialen om een infographic te knutselen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt