Ik wil een mailing versturen naar al mijn klanten, hoe doe ik dat?

Een mailing versturen naar een grote groep klanten of relaties? U wilt een grote groep klanten in één keer van een fysieke mailing voorzien. Met onderstaande tips kunt u snel een grote mailing versturen naar uw klantenbestand.

Bepaal de doelgroep van uw mailing

Een mailing versturen naar een grote doelgroep. Voordat u dit doet, moet u goed nadenken over wat u met de mailing die u wilt versturen wilt bereiken? Afhankelijk daarvan kiest u voor een bepaalde segmentatie.

Zorg voor een up-to-date klantenbestand

Voordat u de mailing kunt versturen moet u nagaan of uw klantenbestand zo up-to-date mogelijk is. Ga dit ruim van te voren na, om vertraging met het versturen van de mailing naar uw klanten te voorkomen. Houd niet alleen adressen bij van uw klanten, maar vorm ook per klant een klantenprofiel. Zo is de kans het grootst dat de mailing ook daadwerkelijk interessant is voor uw klant en hoeft u niet onnodig post te versturen die direct in de prullenbak beland.

Bepaal de inhoud van de mailing naar uw klanten

Wat wilt u versturen naar uw klanten? Hoe gaat u dit communiceren? Stuurt u een premium mee? Stem de inhoud van de mailing af op uw doelgroep. Neem geen genoegen met een eerste opzet en denk goed na over de call-to-action in uw mailing. Met welke zin kunt u uw klanten overhalen om uw product of dienst af te nemen? Denk hier goed over na, want u bent uw klanten anders zo kwijt. 

Zorg dat, als u uw klanten in uw mailing doorverwijst naar een webadres, dit een URL is die u kunt analyseren. Zo weet u precies hoe vaak er aandacht is geschonken aan uw mailing, of dat deze linea recta in de prullenbak is beland.

Klaar om de daadwerkelijke mailing naar uw klanten te versturen, en dan?

Zorg voor ruim voldoende briefpapier in uw huisstijl, met bijpassende (venster)enveloppen en zorg dat u minimaal beschikt over: een laserprinter, een vouwmachine en een frankeermachine (of briefweger en postzegels).

Zorg dat u kunt leveren wat u wilt verkopen

Check de voorraad van uw producten of regel extra capaciteit indien u diensten verkoopt.

Bovenstaande tips kunnen u helpen een specifiek stappenplan te maken bij het versturen van uw mailing naar uw klanten.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt