Ik krijg het snel koud achter de computer, hoe voorkom ik dit?

Werkt u regelmatig met koude handen, koude voeten of - voor uw gevoel - bijna compleet bevroren achter uw computer? Met de tips van Dé Kantoorvakhandel zet u er binnen no-time weer warmpjes bij. Voorkom koude ledematen tijdens werken achter uw PC met de hulp van Dé Kantoorvakhandel.

Snel koude handen of voeten? Naast het aantrekken van een warme trui, een kop hete koffie of thee drinken of de thermostaat een graadje opschroeven kunt u ook onderstaande tips proberen. Want uit ervaring weten wij; eenmaal koud? Dan is het lastig om uzelf weer warm te krijgen.
 

Ergonomie verbeteren

Een verkeerde houding achter de computer is vaak de oorzaak van koude handen en/of voeten. Zorg voor een optimale werkhouding achter uw computerscherm. Doordat uw handen relatief weinig bewegen (buiten het toetsenbord- en muisgebruik om) verslechterd de doorbloeding wat koude handen tot gevolg heeft. Zorg er daarnaast voor dat u niet langer dan een uur achter elkaar werkt aan uw bureau. Door zo nu en dan een rustmoment in te bouwen en wat te bewegen blijft de doorbloeding beter op gang. Het helpt ook om tussen de middag in uw pauze niet stil te blijven zitten maar even een rondje te gaan lopen. Een frisse neus halen tijdens uw pauze is sowieso een goed idee wanneer u een kantoorbaan heeft.


 

Hulpmiddelen tegen de kou

Naast bovenstaande ergonomische verbeteringen kunt u ook diverse kantoorartikelen aanschaffen om uw koude ledematen tegen te gaan. 
  • Met een verwarmde voetensteun met handsfree bediening zijn koude voeten achter de computer verleden tijd! De voetensteun is verstelbaar, zodat u zelfs de bovenkant van uw voeten kunt verwarmen tijdens het werken achter de computer. 
  • Gebruik polssteunen voor uw toetsenbord en muis. Hierdoor komen uw polsen hoger te liggen wat de druk op zenuwen verminderd en de doorbloeding doet afnemen. 
  • Polssteun
  • Koop een stressbal om uw handen en vingers te kunnen rekken en strekken wanneer u achter de computer werkt.

Meer weten over kantoorartikelen die koude handen en voeten tegen gaan tijdens het werken achter uw pc? Ga voor de aanschaf van bovenstaande kantoorartikelen naar een kantoorspecialist bij u in de buurt

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt