Ideale productieve kantoordag

Wie kent het niet: u bent op kantoor en uw inspiratie is tot het nulpunt gedaald. U heeft geen fut meer om te werken en kijkt maar wat naar buiten, hopend op wat creatieve input. Werken op kantoor kan soms heel inspirerend zijn, maar af en toe kan het knap lastig zijn om goede ideeën op te doen en productief te blijven werken. Creativiteit laat rustig op zich wachten, een deadline doet dat niet. Productief werken is voor veel werknemers een must. Gelukkig is productiviteit aan te leren en zeker te verbeteren. Hoe? Door een dagplanning te maken!
 

Een werkplanning maken: aan de slag!

Een dagplanning maken helpt om de dag goed te beginnen en geordend te werk te gaan. Op kantoor kan het soms een rommeltje zijn: overal liggen papieren, her en der staan lege kopjes koffie en ook zijn kantoorartikelen overal in de ruimte te vinden. Niet heel gemakkelijk zoeken, toch? Op zoek naar de oplossing voor een snelle en productieve dag? Een werkplanning maken helpt dan om snel en efficiënt aan de slag te gaan. 

Vaak hebben de meesten de dag zo ingepland dat ze precies weten wat ze moeten doen die dag. Toch komt het vaak voor dat niet alle activiteiten op tijd afgerond kunnen worden en dat er al snel tijd voorbijvliegt zonder dat u echt productief bent geweest. Even een mail lezen, nieuwsberichten bekijken, Twitter checken en wat dingen opruimen op uw bureau. Leuk natuurlijk, maar niet bepaald productief. Al snel is er een uur voorbij gevlogen. Een dagplanning maken is dan zeker handig. Met een duidelijke agenda, handig notitieboekje of enkele schriften zorgt u binnen een mum van tijd voor een snelle planning op maat.
 

Het grote geheel of stap voor stap?

Een planning maken om zo de productiviteit te verhogen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Waar de een het handig vindt om een dagplanning te maken, zal een ander eerder behoefte hebben aan een weekplanner, waarin werkzaamheden voor de hele week staan ingepland. Dat is nog eens efficiënt een werkplanning maken! Met de juiste items wordt het maken van zo’n plan van aanpak een stuk eenvoudiger en start u uw dag of week vol goede moed. Zelfstandig werken zorgt immers voor verbeterde productiviteit. 

Voor meer informatie over kantoorartikelen die u kunnen helpen bij een productieve werkdag op kantoor, ga eens langs bij een kantoorvakhandel bij u in de buurt!

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt