Hoeveel vellen papier passen in een ringband?

Een map met ringen, een ringband map, is erg handig en werkt beschermend om uw documenten en papieren netjes in te bewaren. Omdat de map ringen bevat en de papieren geperforeerd zijn kunt u gemakkelijk door uw papieren bladeren. Zowel privé als zakelijk worden ringbanden gebruikt om documenten en dossiers netjes op te bergen. Met tabbladen werken zorgt voor een nog overzichtelijkere papierhuishouding. De Kantoorvakhandel biedt verschillende soorten ringbanden.
 

Verschillen ringbanden

Ringband mappen verschillen in:
  • Grootte: A3 ringband map, A4 ringband map en A5 ringband map. Vaak worden papieren van A4 formaat bewaard. Een A4 ringband map is dus de meest gangbare map. De ringband map van Leitz Wow 4242 bijvoorbeeld. Deze trendy kartonnen ringband is verkrijgbaar in verschillende mooie kleuren. 
  • Aantal ringen in de ringband map: 2-rings, 4-rings, 17-rings en 23-rings. Het aantal ringen van een ringband heeft te maken met de capaciteit en de stevigheid van de ringband. Hoe meer ringen, hoe steviger de ringband is.
  • Kleur: zwart, rood, wit, blauw, paars, oranje, transparant en nog veel meer. Bijvoorbeeld de ringband mappen van Elba, uit het back 2 school assortiment. Deze frisse moderne ringbanden zijn er in vele kleuren en omdat ze van stevig en licht materiaal zijn, gaan ze extra lang mee en zijn ze makkelijk mee te nemen. 
  • Materiaal: ringmap van karton of een ringband van polypropyleen. Polypropyleen is soepel materiaal en lichter dan karton. 
  • Met of zonder showtas. Door het vak op de voorkant van de map kunt u een titelpagina of een foto in de hoes steken zodat u aan de voorkant van de map kunt zien wat de inhoud van de map beftreft. 
  • Met of zonder papierspanner voor de ringband map. De papierspanner is er voor een 2-rings en 4-rings ringband map. 


Capaciteit

Ringband mappen kunnen ook verschillen in capaciteit. Met capaciteit wordt bedoeld hoeveel vellen er in een ringband map passen. Dit is ook belangrijk om te weten wanneer u spullen gaat opbergen. Wanneer u veel vellen papier in een ringband wilt opbergen, is het verstandig om een stevige ringband te gebruiken die voor een grote capaciteit papier gemaakt is. Zo zijn er ringbanden verkrijgbaar die wel 280 vellen papier kunnen opbergen, maar ook ringbanden die maximaal 40 vellen papier kunnen verdragen.

Bent u op zoek naar een mooie ringband map? Kijk bij uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel welke ringband map het beste bij u past. U vindt de Kantoorvakhandel door middel van de postcodezoeker

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt