Hoe zorg ik voor een 'Clean Desk' beleid binnen mijn bedrijf?

Het 'Clean Desk' beleid is ongekend populair en het is ook nog eens erg belangrijk. Een clean desk zorgt namelijk voor een schoon en opgeruimd gevoel bij uw medewerkers. Hierdoor stijgt de productiviteit van uw medewerkers weer. 

Werkt u in een (middel)grote organisatie en wilt u graag dat de werkplekken schoon en opgeruimd blijven? Dan geven wij u handige tips om het 'Clean Desk' beleid door te voeren binnen uw bedrijf. 
 

Tips voor een clean desk beleid op uw werk

Nu het belang van een clean desk duidelijk is, gaan we over tot het doorvoeren van het 'Clean Desk' beleid binnen uw bedrijf. Wij hebebn een aantal handige tips voor u op een rijtje gezet om zo eenvoudig het 'Clean Desk' beleid door te voeren. 
 
Clean desk dag
Plan eens in de week een collectief clean desk halfuurtje in zodat uw medewerkers gestimuleerd worden én blijven om hun werkplek opgeruimd te houden. Gezamenlijk even een opruim momentje inplannen is veel gezelliger en verhoogt de teamsfeer.

Clean desk tools
Geen enkel bedrijf kan zonder een goede papiervernietiger. Voor diverse merken papiervernietigers zijn nietjes ook geen enkel probleem.
 

Labelen maar!

Een labelmachine zorgt ervoor dat uw medewerkers documenten snel kunnen voorzien van een label. Het oogt netter en staat professioneel.
 

Kabels samenbinden

Kabelbinders of geleiders zorgen voor een opgeruimd gevoel als het aankomt op stekkers en andere kabels.
 

Doekjes binnen handbereik

Zorg ervoor dat er op minstens op elke afdeling, op een centrale plek, een pakje vochtige schoonmaakdoekjes aanwezig is. Uw collega's zullen zo sneller hun gemorste koffie opruimen. Om minder papier op de bureau's te creëren kunt u ervoor kiezen om bestanden te digitaliseren op een USB stick, of een externe harde schijf.
 

Meer informatie over clean desk beleid

Dé Kantoorvakhandel is de vertegenwoordiger van ruim 600 kantoorvakhandelaren in Nederland en België. Gebruik de postcodezoeker om uw dichtstbijzijnde kantoorvakhandel te vinden voor advies of aanschaf over producten die het clean desk principe bevorderen en andere facilitaire producten.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt