Een parkeerschijf, hoe werkt dat nou precies?

Een parkeerschijf is een platte schijf in een hoesje die gebruikt wordt om aan te duiden hoe laat een auto op de desbetreffende parkeerplaats in een blauwe zone is geparkeerd. Maar hoe werkt zo’n parkeerschijf nou precies en wanneer moet u hem gebruiken? Wij vertellen u in dit artikel meer over het gebruik van een parkeerschijf.


Blauwe zone

In een parkeerschijfzone, ook wel blauwe zone, is de parkeertijd beperkt. Vaak mag uw auto hier maar twee uur geparkeerd staan in zo’n blauwe zone. Aan de hand van uw parkeerschijf kan de toezichthouder zien of de auto er dan al te lang geparkeerd staat of niet. Parkeren met een parkeerschijf is dus in de blauwe zone verplicht. Staat u zonder parkeerschijf, of te lang geparkeerd, dan kunt u een bekeuring krijgen. 


Model parkeerschijf

Het model van de parkeerschijf is wettelijk bepaald. Zo moet de parkeerschijf blauw van kleur zijn en mogen er geen wijzigingen worden aangebracht. Kies dus altijd voor de juiste parkeerschijf. Zo voorkomt u een eventuele bekeuring en kunt u zonder zorgen parkeren in een blauwe zone.


Gebruik parkeerschijf

Het gebruik van een parkeerschijf is vrij eenvoudig. Bij het parkeren in een blauwe zone wordt de pijl van de parkeerschijf gezet op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Komt u dus om 8:45 uur aan, dan zet u de wijzer op 9:00 uur. De parkeerschijf moet hierna achter de voorruit worden aangebracht, bij voorkeur aan de kant van het trottoir. 

Het gebruik van parkeerschijven met een geactiveerd klokmechanisme is verboden in Nederland. Koop dus altijd de standaard blauwe parkeerschijf. Voor verkoop van de parkeerschijf naar een kantoorspecialist bij u in de buurt.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt