Hoe vind ik een goede boekhouder?

Een goede boekhouder is erg belangrijk. De meeste boekhouders zijn betrouwbaar en deskundig. Het is dan ook niet de kunst om een betrouwbare boekhouder te kunnen vinden, maar ook om een boekhouder te vinden die bij u past. Wij hebben een aantal belangrijke dingen voor u op een rijtje gezet, om zo een goede boekhouder te vinden die zowel bij u als uw bedrijf past!


Hoeveel geld heeft u over voor uw boekhouding?

Of u kiest voor een goedkope boekhouder of voor een duurdere boekhouder of voor een goedkopere boekhouder hangt af van uw kennis op administratief gebied. Wanneer u zelf redelijk goed bent in administratief, kunt u kiezen voor een goedkopere boekhouder. 

Wilt u regelmatig advies vragen aan uw boekhouder, dan kunt u beter kiezen voor een wat duurdere boekhouder. Het is dan ook erg lastig om een goede boekhouder te vinden met een vast maandtarief. 

Het is wel belangrijk om vooraf duidelijke afspraken te maken met uw boekhouder. Denk bijvoorbeeld aan afspraken op het gebied van de kosten, maar ook over de werkzaamheden van de boekhouder. Zo voorkomt u misverstanden met uw accountant en houdt u het gezellig!


Welk deel van uw boekhouding wilt u uitbesteden?

Welke deel van uw boekhouding u wilt uitbesteden is erg belangrijk. Wanneer u geen zin heeft om uw eigen administratie te doen of gewoon niet zo goed bent in uw administratie kunt u er voor kiezen om al uw werkzaamheden uit te besteden. Maar u kunt er ook voor kiezen om zoveel mogelijk zelf te doen. 

U blijft natuurlijk altijd verantwoordelijk voor uw eigen financiën. Het is dan ook erg belangrijk om goed op de hoogte te worden gehouden door uw boekhouder. Hierdoor weet u precies hoe het staat met uw financiën. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt