Hoe vind ik een goede beamer?

Een beamer, of videoprojector, is een onmisbaar apparaat op kantoor, bijvoorbeeld voor het geven van presentaties. Ook thuis kunt u een beamer gebruiken om een thuisbioscoop te creëren. In dit artikel krijgt u antwoord op alle vragen die u heeft over het kopen van een goede beamer. Te beginnen met de vraag: hoe vind ik een goede beamer?


Hoe vind ik een goede beamer?

Welke beamer voor u geschikt is, hangt om te beginnen af van waar u deze voor gebruikt. Voor het kijken van films wordt een ander soort beamer gebruikt dan voor het presenteren van de jaarcijfers op kantoor. Ook de gebruikslocatie is van belang. Voor sterk verlichte zakelijke ruimtes heeft u een beamer met veel lichtopbrengst nodig. Als u een beamer veel zakelijk gebruikt op verschillende locaties, dan is het verstandig om een mobiele beamer aan te schaffen. Met een mobiele beamer bespaart u namelijk niet alleen tijd, maar ook energie!


Hoeveel lumen?

De kwaliteit van het beeld wordt voor een groot deel bepaald door de hoeveelheid licht die op het scherm valt. Daarom draait het bij een beamer kopen vooral om het aantal lumen, oftewel de lichtopbrengst of het lichtvermogen van een lamp. Hoeveel lumen u nodig hebt voor de beamer hangt dus af van hoe licht de ruimte is. Is er sprake van daglicht of wordt de kamer slechts verlicht door lampen? Hoe lichter de ruimte, hoe meer lichtopbrengst de projector dus moet hebben. Een overzicht van de gewenste projectiediameter met de aanbevolen lichtopbrengst:
  • 120 centimeter: 500 lumen
  • 250 centimeter: 1000 lumen
  • 350 centimeter: 1500 lumen
  • 500 centimeter: 2000 lumen
  • 750 centimeter: 3000 lumen

De beste plaats voor een beamer

Om de beamer optimaal te gebruiken, is het belangrijk de beamer op de juiste plek te hangen. Waar u de beamer ophangt, is afhankelijk van hoe groot u wilt projecteren. Hoe verder de beamer staat of hangt, hoe groter het geprojecteerde beeld. Plaats een beamer altijd recht voor het scherm en probeer door middel van in- en uitzoomen uit hoe ver de beamer moet komen te hangen.

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt