Hoe vind ik een goede agenda?

Een goede agenda is voor veel mensen erg belangrijk. Ondanks de huidige technologie is een agenda voor veel mensen nog niet weg te denken uit het dagelijks leven. Een schriftelijke agenda biedt toch meer overzicht dan een smartphone. Maar hoe vindt u een goede agenda? Waar moet u op letten bij het kopen van een agenda? Wij vertellen u alles over de verschillende soorten agenda’s en de aanschaf van een goede agenda. 


Soorten agenda’s

Wanneer u op zoek bent naar een goede agenda zult u eerst een keuze moeten maken uit de verschillende soorten agenda’s


Kantooragenda

De kantooragenda zijn er in verschillende soorten en maten. Denk hierbij aan de korte kantooragenda, lange kantooragenda, agenda met of zonder spiraal en een agenda met of zonder weekoverzicht. 


Zakagenda

Bent u op zoek naar aan agenda met een kleiner formaat, dan is de zakagenda ideaal voor u. Hierbij heeft u de keuze uit een staande of liggende zakagenda en een zakagenda met of zonder spiraal. 


Losbladige agenda met omslag

De losbladige agenda met omslag is een agenda met uitstraling. Het grote voordeel van dit soort agenda’s is dat u meerder items kwijt kunt in uw agenda. Zo heeft u ruimte voor uw visitekaartjes, creditcards of uw pen. 


Kalender

Een goedkope oplossing voor een duidelijk overzicht van uw afspraken is een kalender. Een kalender is vooral geschikt wanneer u relatief weinig niet-vaste afspraken hebben en wordt veel gebruikt in de thuisomgeving. 


Handige tips

Als u niet zeker weet welke agenda goed bij u past is het belangrijk om eerst na te denken over hoe u uw agenda gebruikt. Plant u ver vooruit, dan kunt u het beste een weekagenda kopen. Heeft u iedere dag veel afspraken op vaste tijdstippen, dan past een dagagenda beter bij u. Wanneer u liever een duidelijk overzicht heeft van het hele jaar, dan is een jaaragenda erg geschikt. 

Kortom, voor iedereen is er wel een geschikt agenda. Voor meer informatie of professioneel advies kunt u terecht bij de dichtstbijzijnde kantoorvakhandel

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt