Hoe vind ik een goede accountant?

Een goede accountant is erg belangrijk. Natuurlijk kan iedereen zelf zijn boekhouding in orde maken, maar niet iedereen heeft daar de nodige tijd voor. Wanneer u kiest om gebruik te maken van een accountant is het erg belangrijk dat u kiest voor een accountant die bij u en uw bedrijf past. In dit artikel geven wij u een aantal handige tips voor het vinden van een goede accountant. 


Waarom een accountant?

Iedereen kan wel zijn boekhouding in orde maken. Echter heeft niet iedereen hier de benodigde tijd voor. Gebrek aan tijd is dan ook een van de meest gebruikte redenen om een accountant te gebruiken. Daarnaast zijn concentratie en kennis van de huidige regelgeving erg belangrijk. Een accountant beschikt over al deze vaardigheden. Hierdoor weet u zeker dat uw boekhouding in orde is. 


Waar vind u een accountant?

Wanneer u op zoek gaat naar een goede accountant, kunt u een aantal dingen doen. Vraag bijvoorbeeld aan uw familie of vrienden of zij een goede accountant kennen. Daarnaast is het belangrijk dat u niet de eerste accountant kiest die u tegenkomt. Er zijn namelijk een aantal dingen waar u rekening mee moet houden wanneer u voor een accountant kiest. 


Andere belangrijke punten 

Andere belangrijke punten bij het kiezen van een accountant zijn bijvoorbeeld dat het goed moet klikken met uw accountant. Daarnaast moeten u en uw accountant op dezelfde golflengte zitten. Hierdoor verloopt het contact soepel. 

Een accountant moet daarnaast uw vertrouwenspersoon zijn, maar u ook goed kunnen inlichten. Wanneer uw accountant u goed inlicht, bent u altijd op de hoogte van belangrijke zaken. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt