Hoe vind ik een goede tablet?

Het is groter dan een telefoon, maar kleiner dan een laptop. Een tablet is eigenlijk een soort middenweg. Een tablet is handig in gebruik en gemakkelijk mee te nemen. Er zijn inmiddels zo veel tablets op de markt, dat u zich waarschijnlijk afvraagt welke voor u geschikt is. Dan bent u niet de enige. De vraag die veel mensen zichzelf stellen: hoe vind ik een goede tablet?


Voordelen van tablets

Waarom een tablet kopen als u ook al een smartphone en laptop heeft? Vier redenen waarom een tablet een goede keuze is:
  • Werken in de trein of film kijken in de auto? Het grootste voordeel van een tablet is dat deze gemakkelijk mee te nemen is. Een tablet is lichter en kleiner dan een laptop. Ideaal dus om mee te nemen voor onderweg.
  • Series kijken, een boek lezen, gamen, e-mails versturen. Er zijn steeds meer functies en mogelijkheden voor tablets. Handig om alles verzameld te hebben op één apparaat, zowel voor privégebruik als zakelijk.
  • Een tablet is erg handig in gebruik. Ook mensen die minder verstand hebben van ict kunnen met een tablet overweg.
  • Koppel de tablet aan uw smartphone, zodat alle bestanden en contacten gemakkelijk en snel worden gesynchroniseerd.

Wat is een goede tablet?

De voordelen mogen duidelijk zijn, maar u stelt zichzelf wellicht nog steeds de vraag: hoe vind ik een goede tablet? Of een tablet goed is, hangt af van de gebruiksdoeleinden en van uw wensen en behoeften. De een heeft genoeg aan een simpele tablet om spellen op te spelen, een ander is op zoek naar een tablet om te gebruiken voor werkdoeleinden. Er zijn tablets van verschillende merken in vele prijsklassen, van 30 euro tot 800 euro. Vindt u kwaliteit belangrijk? Kies dan voor een tablet van het merk Apple, de iPad.


Kantoor in de tas

Een tablet is eigenlijk een kantoor in uw tas of koffer. Steeds meer werknemers maken er gebruik van. Er zijn namelijk talloze kleine klussen die u kunt doen door slechts gebruik te maken van een tablet. Denk bijvoorbeeld aan een tekstverwerker om aantekeningen te maken tijdens vergaderingen, uw e-mail lezen en beantwoorden, een presentatie maken en uw agenda beheren. Als u de tablet voor zowel werk- als privédoeleinden gebruikt, zorg er dan wel voor dat dit gescheiden blijft. 

Nog geen antwoord op uw vraag? Vind een adviseur bij u in de buurt